Tidigare böcker av Therese Renåker

Där haven möts

Pauline är känd för sitt mod och sitt favorituttryck ”gör-det-bara”, ändå sitter hon fast. Något håller henne och den stora drömmen, författardrömmen, tillbaka. Om hon bara visste vad… När hon för första gången hör Jacobs röst ifrån scenen den där lördagen i april, träffar den henne som ett slag i magen. Genom cellmembranen vibrerar hans röst fram en längtan och aktiverar djupa minnen hon inte visste att hon hade. Minnena kastar henne bakåt, hans röst drar henne framåt, drömmar väcks till liv. Kraften är obeveklig.

Hon följer rösten, sin dröm och sin innersta längtan, och hon följer i spåren av en för henne ännu okänd historia. Resan för henne från hemmet i Malmö till Danmarks nordligaste spets. Till Skagens oändliga stränder och hav som möts, till platsen där både människor och föremål visar sig vara sammanflätade över tidsåldrarna.

Det sägs att liv är sammanlänkade och att vi vägleder varandra bortom tid och rum. Där haven möts är en berättelse om detta eko, om den eviga, villkorslösa kärleken.
En berättelse om att känna igen, tappa bort och komma hem. Om magin som uppenbaras för den som söker.
   
Feelgood -  411 sidor - Utgivningsår 2021

Pris: 289 kr

Mata inte skuggorna

För den som lever i mörkret är skuggan en vän, Gabriel vet. I fyra år har han jagat, flytt, sprungit i sitt eget och skogens mörker för att undkomma minnena och hålla sig ovanför vattenytan. Han har tvingat sig att överleva, inte för att han velat, utan för att han är skyldig de andra det.

När han möter Hanna på sin nittonde födelsedags morgon är det färgerna som drabbar honom, sedan hon. Det är så det är med Hanna, man ser färgerna först. Hon är van vid det, van att synas, ta plats, sticka ut. Om det inte vore för hennes uppenbara intelligens skulle hon vara ett problem.

Ödet för dem samman, Gabriel och Hanna, den osynliga och den som alltid syns. Deras möte ska komma att förändra inte bara deras, utan också andra människors liv.

Feelgood - 387 sidor - Utgivningsår 2018

Pris: 289 kr

Köp båda för 399 kr! Spara 179 kr