Vissa traditioner håller jag på!

KöpenhamnJag är inte mycket för traditioner. Traditioner är ju något som upprätthålls för traditionens egen skull, så att säga. Man gör på ett visst sätt för att man alltid har gjort det och för att det genererar trygghet och samhörighet på något vis. Jag har aldrig riktigt förstått det där, jag tycker mest att det är förutsägbart och tråkigt. Jag skulle gärna ha som jultradition att fira julen på olika sätt varje år, DET vore en tradition i min smak!

Nå, med detta sagt, det finns ändå vissa traditioner som jag med glädje upprätthåller. Oftast är det dock inte sådana som är nedärvda i familjen eller kulturen utan sådana som jag själv hittat på och som skänker mig glädje. En sådan ljuvlig tradition är att jag idag, när julen närmar sig med stormsteg, sätter mig på tåget söderut för att tillbringa veckoslutet i Malmö/Köpenhamn. Tre dagar på egen hand, utan familjen, utan krav på någonting alls. Bara ren och skär njutning, bara-vara-känsla för hela slanten, trevligt umgänge, underbar musik, god mat och dryck, höjd i tanke, djup i själ. Jag kan inte tänka mig en trevligare och för mig sundare tradition än denna!

Jag hoppas att även du ägnar dig åt precis de julförberedelser som just du önskar. Att du följer ditt hjärta, din röst och medvetet väljer hur just du vill ha det. Det är faktiskt enklare än man tror när man väl förstår att man är fri att välja.

Jag ser fram emot en underbar helg i fjärde advent och hoppas att du gör detsamma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *