Vi möter sommaren!

Vi möter sommarenSommarlovet har börjat, sommaren är här, Facebook och Instagram översvämmas av gröna träd, blå himmel och blommor som täcker in hela färgskalan. Ljuva tider!

För egen del vet jag inte hur mycket jag kommer att vara ledig, hur mycket jag kommer att jobba. Det vet jag aldrig. Och det bästa av allt, jag har inget behov av att veta det heller! Jag kanske är konstig men jag trivs bäst när jag slipper bestämma semester eller jobb, när jag får ta dagen som den kommer, veckan som den är. Det finns en orsak till att jag är egenföretagare, om man säger så…

Men det måste vara otryggt, säger många. Jag är trygg, säger jag. Jag vet att det blir som det blir och att det blir bra. Jag har varit min egen i över tjugo år och jag lever fortfarande, så på något sätt fungerar det. Många undrar också hur i hela friden jag kan hinna med så mycket som jag gör, de undrar om mitt dygn har fler timmar. Det har det naturligtvis inte. Grejen är att jag är lat. Jo, jag är av naturen lat, och det för med sig att när jag väl jobbar så går det undan. Jag vill göra klart, fort, så jag kan fortsätta att vara lat. Sån är jag, latheten har slipat min effektivitet. Jag kan skjuta på saker i en halv evighet, gå och processa saker i oändlighet, men sedan, rätt som det är, är det klart (eller deadline!) och då kommer allt ut och fram i en rasande fart. Så länge man accepterar hur man fungerar så går det finfint. Inte försöka tvinga fram det som inte är klart, följa med i flödet när det rinner till.

Så vi får väl se hur sommaren artar sig, om det blir en lat eller produktiv sommar. Känner jag mig själv rätt så blir det en kombination, som alltid.

Hur som helst kommer jag att skriva på bloggen hela sommaren, men kanske blir det inte med samma säkra frekvens. Du kanske har märkt at jag företrädesvis skriver måndag, onsdag och fredag i vanliga fall? Min ambition är att hålla det, men som sagt, det är en ambition, inget facit. Jag hoppas du stannar kvar hos mig hur som helst, för det är ju dig jag skriver för!

Nu möter vi sommaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *