Vi är alla med i leken

Om det inte vore för alla idioter runt omkring mig skulle mitt liv vara underbart! Detta är ord du aldrig kommer att höra mig säga… Visst kan även jag utbrista i ett ”Idiot!” någon gång ibland, visst kan även jag tappa humöret, men om/när det sker är det alltid när jag för en sekund eller minut förlorat mig själv.

Jag vet nämligen bättre än så. Jag vet att det inte är människorna utanför mig som formar min värld. Jag vet att det inte är du som skapar mitt liv. Jag vet att ingen annan än jag är ansvarig för mina reaktioner. Jag vet att du finns där för mig, vare sig jag tycker om dig eller inte. Du finns där för mig som jag finns där för dig, för att vi ska hjälpa varandra. Vi är alla varandras speglar, varandras bollplank och läromästare.

Om jag anklagar andra för allt det dåliga i mitt liv, måste jag som ren logik också tillskriva andra människor allt det goda i mitt liv. Av någon anledning gör vi sällan det…Vi är alla, var och en ansvariga för hur våra liv ser ut, eller rättare sagt för hur vi reagerar i våra liv, på allt det som händer oss. Vi är ensamma ansvariga för vår egen utveckling, ingen annan kan varken lastas eller lovordas.

Någon gång, någonstans, behöver vi förstå att livet inte drabbar oss. Livet finns här FÖR oss, för att vi genom våra erfarenheter ska få möjligheten att lära, mogna, utvecklas. Livet är den spelplan där spelet spelas, där leken leks. Dina lagkamrater är de som just nu lär sig ungefär samma saker som du, dina motspelare är de som visar dig var lärdomen finns att hämta. Det är de människor som ger dig ett motstånd som möjliggör din utveckling, visar dina ”svaga” punkter, vad som finns att slipa på.

Din uppgift är inte att anklaga dem, inte att besegra dem, utan att lära av dem. Det betyder inte att du ska spela spelet såsom de andra spelar spelet, det betyder inte att den ena har fel och den andra rätt, inte alls. Allt handlar om att synliggöra vad som verkligen, på djupet, är du. Hur du ska få den kärlek som är du att omfamna först dig själv, hela dig, sedan allt och alla andra. Spelet är bara ett spel, en lek, en dans på jorden, för att ge dig, mig, oss alla, en chans att växa och ha roligt.

Det faktum att du är född betyder att du valde att vara med och leka. Så se möjligheten, ta ansvaret, lev ditt liv, spela spelet. Livet ger dig både med- och motspelare, älska dem alla. Utan dem fanns inte leken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *