Vet du inte vad du vill?

Jag pratar och skriver ofta om våra drömmar, drömlivet vi vill och kan leva, drömmarna som den högsta potentialen. Ibland möter mina ord en viss frustration, inte hos mig, men kanske hos dig…? Skapa hit och manifestera dit, ta fasta på drömmen och lita på dig själv – men om man inte vet vad man vill då? Om den där lilla inre rösten som jag pratar om inte finns där, eller är så tyst att man omöjligen kan höra den, vad gör man då? Hur tar man reda på vad man vill?

Du vet

Jag hävdar att du vet. Du vet vad du vill, du och alla andra. Du kanske inte kan beskriva vad du ska GÖRA, eller HUR det ska gå till, men nog vet du vad du vill. Du vill vara glad, du vill vara lycklig. Du vill känna frid och frihet. Du vill känna längtan och iver, du vill utvecklas och blomstra. Du vill känna att livet är ett hanterbart äventyr, ett överflöd av upplevelser och intryck. Du vill vara omgiven av kärlek, ha fina, nära relationer, du vill ha energi i kroppen och aptit på livet. Eller har jag fel…? Jag tror inte det. Jag tror att vi alla önskar oss ungefär samma saker, vi söker samma känsla av tillfredsställelse och glädje. Det är HUR som är frågan, inte VAD.

Men hur då?

Hm, kanske du säger nu och rynkar ögonbrynen. Hur ska man komma på HUR:et då? Hur kommer man på vad som gör en glad och tillfredsställd? Om du inte vet så är det enkla svaret att man provar sig fram, livet hjälper dig. Det är i alla kontraster som livet ställer dig inför som du mejslar ut din vilja. Du VET hur du vill känna och må och du VET när du är mer eller mindre glad. Glädjen är din vägvisare! Ta din inre vägvisare på allvar, den är den bästa vän du har och den visar dig vägen till din vilja! Vet du inte när du är glad? Gör då helt enkelt mer av sånt som INTE känns fel, trist och plågsamt, sånt som känns okej. När du hittat det som känns okej är det lättare att höja ribban och söka efter det som känns bra. Efter bra kommer kul. Efter kul kommer glädje, efter glädje kommer entusiasm…

Det går

Jag tänker ibland att det här med utmattning kanske inte alls handlar om att vi gör för mycket, utan om att vi gör fel saker. Vi kanske inte alls sover för lite utan istället behöver göra mer av sånt vi tycker är roligt. Det kanske är när vi ignorerar vår passion och glädje som orken tar slut. Jag menar att om vi alltid går emot den inre vägvisaren och envist går åt fel håll, mot oss själva, så är det inte så konstigt om det blir tröttsamt. Som en evig uppförsbacke, som full broms och full gas samtidigt. När vi går emot oss själva och den glädje vi är här för att följa, kör vi slut på oss. Allting stannar, hela livet går i stå.

Men det måste inte vara så, Det GÅR att finna och följa sin egen glädje! Glädje är en känsla, tacksamhet och tillfredsställelse likaså. Om du någon gång i hela ditt liv, om än för en kort sekund, upplevt och känt glädje, så finns den där inuti dig, oavsett var du står här och nu. Den finns där för dig att ta fasta på, att påminna dig om och manifestera på nytt, i nya former och i nya upplevelser! Ta fasta på glädjen, låt den visa dig viljan och vägen. Du vet. Och du kan. Om du vill.

PS. Du som läser min blogg med behållning och vill läsa mer, följ mig på Facebook eller Instagram för närmast dagliga små reflektioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *