Vem är jag att definiera dig?

Regenbogen07Vem är jag att ge dig ett ansikte? Vem är jag att tala om för dig vem du är? Hur ska jag kunna ge dig den bild av dig som du så desperat ber mig om?

Du söker bekräftelse i andra människor, försöker spegla dig i förhoppningen att den andre ska ge dig en bild av den du är. Du ser på mig och söker dig själv. Men hur ska jag kunna ge dig någonting annat än en bild av mig? Jag känner bara mig, allt jag kommer kunna ge dig är en skärva av mig, en reflektion av mig, inte dig. Det enda jag har att erbjuda dig är mig. Om jag är Röd och du är Blå så kan jag inte spegla dig Blå. Jag kan bara ställa mig bredvid dig och möjligen hjälpa dig att se skillnaden i våra färger. Men om du försöker spegla dig i mig och jag försöker spegla mig i dig, vilka är vi då, reflektioner av vad?

Vissa nyanser är mer lika än andra. När du möter någon snarlik din egen nyans, förleds då inte att tro att det är din spegelbild du ser. Den är lika lite du som din raka motsats. Låt dig inte luras, bara du kan vara du. Det finns bara en som du, och det är du. Bara om du vänder spegeln inåt kan du se dig själv. Bara du kan definiera dig. Bara du vet vem du är.

Och när du sedan ser och känner din nyans kan du visa din del av färgskalan med en lyster utan tvekan. Du ändrar inte färg, du försöker inte vara någon annan, det kan du inte, det får du inte. Du ÄR din färg. Bara du äger den färgen. Så kom nu Blå, Grön, Röd och Gul och alla nyanser där emellan. Jag vill se er i hela er prakt! Kom och ställ er här bredvid mig, så vi kan betrakta det spektrum som är vi.

En reaktion på “Vem är jag att definiera dig?

  1. Anneli Borg

    Wow, det blir ett sprakande färgfyverkeri!!! och dessa mönster som kommer fram i livsväven, helt otroligt spännande och vackert. Det är sà avslappnande att vàga vara sig själv och jag älskar färger. Tack…..

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *