Vattna ditt eget gräs

Jag är så tacksam för alla fina kommentarer jag fått efter mitt förra inlägg. Kommentarer som tackar för det jag gjort, kommentarer som önskar lycka till med allt nytt jag har framför mig, kommentarer som talar om mod, förebild och mig som inspiration. Era ord värmer ska ni veta, vart och ett av dem, var och en av er.

Samtidigt är jag precis som du, varken mer eller mindre. Jag gör mitt bästa varje dag, försöker vara så sann mot mig själv som möjligt, leva så äkta som möjligt. Kanske, men bara kanske, är jag utrustad med ett ovanligt stort mod. När jag vill något, så gör jag. Jag väntar inte så länge, jag väntar inte på tvivlet, jag ser till att hinna före. Jag sneglar inte heller över staketet på andra sidan och tänker att gräset ser grönare ut där, mjukare. Jag fortsätter inte att undra hur det skulle kännas att vara där. Antingen går jag dit, eller också vattnar jag mitt eget gräs. Resultatet blir detsamma, gräset och jag möts.

För nog är det väl ändå så, gräset på andra sidan är bara grönare om ditt eget gräs börjat vissna, om du glömt att vattna, så, klippa och vårda. Att avundas grannen är bortkastad tid. Att längta efter det du aldrig gjorde är bortkastad tid. Du är din egen trädgårdsmästare, se till att så det du vill skörda i livet. Se till att vattna det du vill se växa. Rensa bort det ogräs som stjäl din tid och ditt fokus, gödsla de plantor som du vill ska blomstra. Vissa växer fort, andra tar årtionden på sig för att nå full storlek, du kan plantera vad du vill. Bredvid varandra i prydliga rader, i fina former eller i formidabelt kaos. Det spelar ingen roll, du bestämmer vilka som ska vara en del av ditt fönster och utsikt. Och du är fri att ändra dig. I varje andetag är du fri att så nytt, plantera nytt. Så länge du lever. Fri.

3 reaktion på “Vattna ditt eget gräs

  1. Gun

    Tack precis vad jag behöver höra.
    Du gör helt rätt, har man tröttnat så har man. Jag tänker arbeta på att bli mer direkt, du är en förebild.
    Från en som kört hela livet med handbromsen i?.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *