Världen är du

VärldenSkottlossning, krig, våld och död. Överallt denna mediernas rapportering av allt eländes elände.  Människor som hatar, människor som lider, människor vars inbillade sanningar begraver både liv och kärlek. Överallt dessa starka reaktioner, krav på hämnd, på repressalier, på kränkningar och övertramp. Överallt, i alla läger, sprids bilden av den trasiga människan, den avskärmade, den vilsekomna.

Men jag tänker att allt är som det ska vara. Jag tänker att det som händer och visas trots allt för något gott med sig. Kanske visar bilderna i all sin galenskap också människans goda sidor. Kanske förmår bilderna väcka vårt innersta väsen, få oss att i speglingarna se oss själva, få oss att välja en annan väg. Kan du se att det är du som väljer? Hur tydliga måste bilderna vara för att du ska förstå?

Kan den som dödar visa dig livet? Kan den som tigger visa dig din generositet? Kan den deprimerade visa dig glädjen? Kan den våldsamme visa dig din fredlighet? Kan den som gör ont väcka din empati?

När ska du förstå att sanningen, verkligheten, inte är något annat än en spegling av dig? När ska du förstå att andra människors provokationer inte handlar om dem utan om dig? När ska du se att verkligheten, världen, inte är vad Den är utan vad Du är?

Så vem ÄR du? Med vilka ögon ser du världen? Du väljer och skapar värden genom att välja och skapa dig själv. Genom dig förändras världen. Du är världen, världen är du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *