Vår vår!

SONY DSCÄr det bara jag, eller är det fler som känner vårsolens kraft? Behovet av att rensa ut, städa bort, kasta, vädra, öppna, skicka ut och släppa in. Visst är det fantastiskt vad solen och ljuset kan göra med livsandarna!

Plötsligt känns allt så mycket lättare. Tunga tankar får inte längre samma plats, hoppet spirar, ”här och nu” blir både enklare och viktigare. Vi börjar le mot varandra igen. Vi höjer hakan och den blick som i månader ingående studerat den grå jordytan når plötsligt blå himmelshöjder.

Så tydligt det blir att vi är en del av planeten. Att vi, människorna, har solen som kraftkälla och jorden som vårt hem. Att vi vibrerar i samma takt, att vi andas samma luft, att vi är en del av en helhet och är här tillsammans.

När ljuset återvänder är det gott att leva. När solen värmer når den både nästippar och frusna själar. Låt oss tina upp, släppa in, omfamna oss själva och varandra. Låt oss njuta av våren, min vår, vår vår!

En reaktion på “Vår vår!

  1. Helene Kjellin

    Så rätt! Oxytocin, dopamin, endorfiner….inget kan mäta sig med solens påverkan på vår kropp och själ, inget lyckopiller, ingen drog. Man blir bara helt enkelt jättelycklig av solen!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *