Var sak har sin tid

Var sak har sin tid litenTid för aktivitet, tid för återhämtning. Tid att tala, tid att lyssna. Tid att ge ut, tid att hämta in. Var sak har sin tid. Utan det ena existerar inte det andra. Balans.

För mig är detta så tydligt. Jag försöker att alltid ge mycket av mig själv, av det jag lärt, av det jag tycker mig förstå, av mina tankar, mitt hjärta, min energi. Men förutsättningen som gör detta möjligt är tid att tanka. Ju mer jag ger, desto mer måste jag tanka. Annars blir det tomt.

För mig handlar tankandet om så mycket mer än tänkandet. Visst handlar det om att utbyta tankar med andra, diskutera livets stora och små frågor, men jag behöver också annat. Jag behöver lyssna på musik för känslan den förmedlar, läsa böcker som inspirerar genom sitt vackra språk, umgås med gamla och nya vänner och skratta åt allt och ingenting, men jag behöver också vara helt ensam. Ensam med naturen, ensam med havet, ensam med mina stränder. Det är som att horisonten blir skarpare där i ensamheten. Som att ljuset bryts renare när ingen mer ser. Som att tanken klarnar när ingenting tänks. Som att den ensamma litenheten öppnar för den gemensamma storslagenheten.

I ensamheten och närvaron kommer jag närmare dig. Jag hör dig tydligare, förstår dig bättre, ser dig. För du är också jag. Just nu är jag i en tid av tankande, kanske kommer därför inte lika mycket av mitt tänkande fram till dig. Men det som kommer det kommer, och allt är precis som det ska vara. I balans.

Låt mig få veta, hur tankar du bäst? Vilket bränsle behöver du?

2 reaktion på “Var sak har sin tid

 1. Helene

  Så sant! När jag behöver tanka energi sätter jag mig hos våra Hedemorahöns. Denna lilla brokiga skara personligheter som skrockar och letar mat inger både lugn och glädje. Påfyllande att iaktta deras smått komiska sociala spel som i mångt och mycket påminner om oss människor.

  Svara
  1. Therese

   Åh, höns! Om jag bodde annorlunda och levde ett annat liv så skulle jag definitivt ha höns. Inte enbart för äggens skull…

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *