Vänskap

VänskapJag är i Köpenhamn, ett av mina hem på jorden. Gårdagen tillbringade jag i ensamhet i folkhavet och regnet. Att bara vandra, se, dofta, smaka, lyssna i enskildhet bland andra är en lika stillsam som sällsam upplevelse. Jag älskar det. Dagen är klädd i en helt annan skepnad, goda vänners sällskap väntar, julmarknad och solen ser ut att bryta igenom snart. På samma sätt som jag älskar enskildheten kan jag inte leva utan vänskapen.

Vänskap saknar värde, vänskap är ovärderlig. Vänskap är en av kärlekens varmaste och vackraste yttringar. Vänskap saknar ålder, vänskap känner inga tider, inga avstånd. Vänskap löper över alla gränser, vänskap sätter inga hinder.

Vänskap är ett av de allra starkaste kärleksband vi människor kan knyta. Utan vänskap skulle världen falla samman. Utan vänskap finns inget hopp. Med vänskap finns hopp om allt.

En vän innebär två öppna hjärtan. Två hjärtan som möts, ger och får. Två själar som ser varandra, minns och skapar nytt. Visst kan vi glömma bort en vän, men inte utan förlust. Visst kan vi tränga oss på en vän, men inte utan omtanke. Visst kan vi såra en vän, men inte medvetet.

Vänskap räknas inte i antal. Vänner kan vara en, sju, hundra eller tusen. Men en vän kan göra all skillnad.

Idag får jag återförenas med flera av mina vänner, jag känner mig lyckligt lottad, denna min dag är välsignad. Jag hoppas att din dag också är det.

4 reaktion på “Vänskap

 1. Ulrika Pahlett

  Fantastiskt, Therese! Tur att du finns och sätter så viktiga tankar på pränt…
  Massor med Jul-kramar…

  Svara
 2. Anneli

  Kära Therese
  Du skriver dig in i mitt hjärta hela tiden….
  Tack för allt du skriver, jag vaknar upp tänker och blir berörd.
  En stor julekram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *