Vänner

VännerVad vore livet utan vänner! Vänner som tröstar, vänner som stöttar, vänner som uppmuntrar och ger  kraft på vägen. Jag är så oändligt tacksam över mina vänner, de närmaste men också de mer avlägsna. Söker jag bekräftelse? Ja, ibland. Söker jag närhet och värme, ja alltid. Jag är bara människa, jag uppskattar ert stöd, jag behöver er värme. Utan er vore ensamheten outhärdlig, tillsammans med er blir jag stark.

Ingen människa är egentligen ensam, jag vet det. Jag vet att vi alla hänger samman i en oupplöslig helhet och enhet. Jag vet att jag klarar mig på egen hand, jag vet att jag är stark. Men jag vill inte. Jag vill vara tillsammans. Det blir så mycket roligare då, så mycket större, så mycket klokare, så mycket starkare. Utan mänsklig, fysisk, mental och andlig kontakt känner vi oss ensamma. Isolerade, ensamma och utan sammanhang. I den fysiska verklighet som vi alla delar behöver vi varandra. Nära.

Du som läser detta är min vän, om än bara via datorns, telefonens eller paddans skärm. Jag uppskattar dig likafullt. Dig som jag träffar, kramar, skrattar och gråter tillsammans med – du, du är mig oumbärlig.

Idag, mitt i juli, mitt i semestertiden, vill jag att ni alla ska känna och förstå hur viktiga ni är, viktiga för mig, viktiga för er själva, viktiga för helheten. Utan dig, utan mig, utan oss, är världen…tom. Tillsammans skapar vi den värld vi ser omkring oss. Den värld vi vill se, den värld vi önskar.

Låt oss bygga den vackraste av världar. Tillsammans. Som vänner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *