Väljer du glädjen, just NU?

Att välja glädjenNär jag talar om att välja glädjen är det många som säger ”lätt för dig att säga, det är inte alltid så lätt när man lever i en svår situation”. Det påpekandet äger naturligtvis sitt berättigande och är helt i sin ordning, LÄTT är det inte alltid. Men inte desto mindre är det den enda uppgift du har, som jag ser det. Det fina i kråksången är att alla människor har denna förmåga, alla människor kan medvetet välja att fokusera på det som skänker mest glädje för stunden, oavsett livssituation, oavsett omständigheter. På så vis har vi alla samma möjlighet och samma ansvar.

Du förfogar över dina val, du väljer vad du ger din uppmärksamhet. Livet erbjuder inte alltid valet mellan en miljon på banken eller en tom plånbok, inte heller mellan den stora kärleken eller mörkaste hjärtesorg. Om det vore så skulle valet vara hur enkelt som helst, men faktum är att du då heller aldrig skulle lära dig något viktigt om dig själv. Du skulle aldrig behöva prioritera på allvar och därmed heller inte mejsla fram vad din innersta vilja är, vad som är viktigast för dig, vem du egentligen är.

När jag säger att du ska välja glädjen i varje stund, så handlar det ytterst om att se det bästa i den situation som är, välja det bästa eller kanske minst dåliga av två onda ting. Det finns alltid ett val som är bättre eller sämre än det andra, ditt hjärta vet. Väljer du konsekvent det positiva, det som skänker dig mest glädje, tillräckligt länge, så kommer din livssituation förändras till det bättre, och bättre och bättre. ALLA har förmågan att känna glädje, välja glädje och därmed vända sitt liv, förändra det i den riktning man vill. På så vis är livet faktiskt riktigt rättvist! Nyckeln är glädjen, använd den.  Gör du det bästa du kan? Väljer du det mest glädjefyllda som situationen bjuder dig, precis just nu? Eller finns det möjligen ett bättre val, om glädjen är ditt fokus?

En reaktion på “Väljer du glädjen, just NU?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *