Valet är ditt, bara ditt

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMan kan väl inte alltid vara glad, säger någon. Nej, eller jo, egentligen skulle vi kunna välja att känna glädje i varje situation. Alla situationer leder till något gott, vi lär oss saker, om världen, men mest om oss själva. Men de festa av oss klarar inte av att se det, i alla fall inte i stunden, vi är bara människor. Människor som till och från hamnar i andra känslors våld. Vi faller, blir smutsiga om knäna, måste tvätta våra sår, läka dem och pallra oss upp till stående igen. Ibland med hjälp av andra människors händer. Vår resväg är ojämn, att inte falla eller göra en och annan dikeskörning är närmast en omöjlighet.

När du halkat av vägen, kört ner i gropen, tänk då på att det är i leran som ditt val görs tydligt. Ju lerigare och smutsigare hål du ramlat ner i, desto större valmöjlighet har du. Här ställs det verkligen på sin spets, vem är du, vad vill du, egentligen? Vad är ditt bästa val just nu, i leran? Du kan inte bara resa dig upp, rycka på axlarna och vips är dina vita byxor både hela och rena igen. Det valet har du inte. Men du kan välja att resa på dig, eller ställa dig på knä, eller be någon annan om en hjälpande hand. Det är en bra början.

I varje situation finns det ett bättre och ett sämre val, vilket som är vilket vet bara du, i ditt hjärta. Valet är ditt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *