Vägar korsas, människor möts

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVisst är det väl märkligt ibland, märkligt hur snabbt och enkelt människor kan mötas om vi bara har ett öppet sinne?

Jag åkte tåg igår och satt bredvid en mycket sympatisk kvinna. Efter en kort stund pratade vi om livet, hälsan, yoga, trasiga höfter, bh-ar och allt annat mellan himmel och jord. Utomordentligt trevligt var det och resan gick fantastiskt mycket fortare än vanligt. Dessutom fick jag tips på en helt magisk underklädesbutik i Stockholm, vilket resulterade i två nya, vackra, perfekt passande bh:ar innan dagen var till ända. Jag hade aldrig hittat butiken om det inte vore för denna min medresenär på tåget.

Senare på eftermiddagen sitter jag Stockholms central, tar en kopp te och väntar på tåget hem. Då kommer en annan kvinna och frågar om hon får slå sig ner vi mitt bord i den lite överfulla lokalen. Självklart, säger jag och passar hennes väska medan hon går och beställer. Sedan inträffar ett nytt härligt möte. Vi upptäcker en hel rad gemensamma beröringspunkter, såväl yrkesmässigt som privat, och när hennes man ansluter efter en stund blir beröringspunkterna ännu fler. Vi skiljs åt efter en knapp halvtimme med ett leende på läpparna och varandras visitkort i väskorna. Dessutom delade även hon mitt bh-bekymmer så butikens visitkort, som jag nappade åt mig i en hast vid köpet, fick nu följa med henne hem!

Igår korsades min väg av dessa två kvinnors vägar. Kanske möttes vi då och aldrig mer. Kanske finns det ett större syfte. Kanske var det enbart den lilla underklädesbutikens gåvor som skulle spridas denna dag! Vem vet. Oavsett vilket så är jag tacksam för mötena, de gjorde min dag levande.

Alla dessa möten, när vi verkligen MÖTS, är inte bara en guldkant i livet för mig, det ÄR livet. Jag försöker se varje människa jag möter som en gåva. En gåva som jag bara kan ta emot om jag är öppen för den, närvarande, nyfiken. Och det fina med just dessa möten är att gåvan är helt ömsesidig. Vi är varandras gåvor.

4 reaktion på “Vägar korsas, människor möts

  1. Therese

   Inger, butiken heter Samiras och ligger på Götgatan 46. Gå inte bara in och titta utan låt dem hjälpa dig. De plockar fram rätt modell och rätt storlek åt dig ur sina ljuvliga gömmor. Fantastisk service, stor vänlighet och massor av kunskap. En ny favorit hos mig. ❤

   Svara
 1. Ingrid Ek

  Hej!
  Jag har en vän som vill ta del av dina betraktelser, hur fixar jag det?!
  Den här om vägkors och möten är mitt prick för både henne och mig✨

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *