Våga leva

Våga levaLivet är skört, min vän. Som ett frö kan du svepas bort med nästa vindpust. Du förs bort, ut ur livet, utan möjlighet att välja, utan möjlighet att säga ja eller nej. Endast livet ger dig det fria valet. Om du lever idag kan du välja att leva idag. Du kan välja att se dina nära och kära, röra vid dem, prata med dem. Du kan välja att göra saker som skänker dig och andra glädje. Idag, när du lever.

All livstid har ett slut, alla människoliv har en viss tid till sitt förfogande. Vi vet inte hur lång den tiden är. Människan skulle inte klara av att leva ett liv med vetskapen om när tiden tar slut. Ändå är det just dödsinsikten som får de flesta människor att börja leva, en av alla paradoxer.

Jag önskar så att du ska förstå, jag önskar så innerligt att du ska leva ditt liv, njuta ditt liv. Inte skjuta upp till morgondagen, en morgondag som kanske inte finns. Det har sagt och skrivits åtskilliga gånger, icke desto mindre är det sant – detta kan vara den sista dagen, din sista dag, eller min. Tänk tanken, hela vägen ut, vågar du? Om denna dag vore den sista, om den här timmen vore den sista…skulle du fortsätta göra det du gör just nu? Har du sagt allt du ville säga, gjort allt du ville göra? Eller lever du fortfarande i Planen, den stora Planen om morgondagen? En plan som är mer en önskan, suddig i konturerna, diffus. En plan som egentligen är en längtan, en önskan från ditt hjärta, en fingervisning om dina möjligheter, din potential.

Du väljer. Idag väljer du. Livet är ditt. Idag. Nu. Imorgon vet du ingenting om. Sedan kanske inte existerar. Våga leva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *