Våga hoppa

Om du när en dröm men inte gör något för att förverkliga den, fråga dig då var skon klämmer. Är det tron på din förmåga som sviktar? Tror du att du är för gammal? Har du blivit för bekväm? Är du rädd för att misslyckas? Vet du inte hur du ska gå tillväga? Tror du att du måste ha hela vägen klar för att börja gå på den? Målar du upp hinder för att slippa ta första steget?

Oavsett vad det är, om du har en dröm, en äkta dröm, så är det meningen att du ska leva den. Du måste våga, du måste finna ditt mod att börja vandra den väg som är din dröm. Du kan inte leva på hoppet att din dröm en dag plötsligt bara förverkligas åt dig, du måste våga hoppa. Det är du, bara du, som kan förverkliga och leva din dröm. Du kan, och kommer få, hjälp på vägen, men hoppet är ditt, steget och vägen är din. Det är du som skapar din dröm genom att börja leva den, steg för steg, en bit i taget.

Om du har en dröm så har du också förmågan att förverkliga den. Sådan är naturens ordning. Du har fått allt du behöver, alla gåvor, alla färdigheter och förmågor som krävs. Du behöver inte göra allt själv, hjälp och medskapare finner du längs vägen, men du håller i taktpinnen och vandringsstaven. Det är din dröm, den är din att skapa och bygga. Så hoppa, våga hoppa. Du kommer precis så långt och högt som ditt mod och din ansats tillåter. För vissa är det några få rejäla hopp som gäller, för andra är det många små, det spelar ingen roll. Alla hopp leder dig framåt, alla hopp betyder att du lever din dröm.

Våga hoppa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *