Våga drömma

Alla har vingarVilka är dina innersta drömmar? Hur skulle du vilja leva ditt liv? Vet du, kommer du ihåg eller har du kanske glömt? Vi har alla haft en dröm, en idé om hur vi ville att våra liv skulle komma att se ut. Kommer du ihåg känslan när du var barn? ”När jag blir stor och får bestämma själv, då ska jag minsann…!”.

Men vägen blir inte alltid så där bred och bekymmersfri som vi trott och hoppats när vi var barn. Istället blev den krokig, och bitvis är kurvorna så många och snäva att vi tappar målet och drömmen ur sikte. Vi börjar fokusera på att ta oss till nästa vägkrök, börjar bli rädda för vad som ska finnas där bakom, blir fullt upptagna med att undvika dikena och groparna. Vägen smalnar av, blir alltmer begränsad, du får köra allt långsammare för att överhuvudtaget hålla dig på vägen. Rätt som det är upptäcker du att du står still. Vägen är oframkomlig, varje sväng så tvär att du inte kommer runt. Du vänder dig om och kollar i backspegel bara för att inse att det är fullständigt otänkbart att backa. Du är fast.

Vad gör man då? Vad gör man när själva livet kört fast, när man inte varken vill eller orkar se vad som finns bakom nästan krök? Man stannar. Stannar kvar. Väntar. Och väntar. Väntar tills man inte orkar vänta längre. Sedan prövar man sina vingar.

Man prövar de vingar man alltid haft men aldrig vågat lita på. De vingar som vet vägen till drömmarna. Vingarna som inte glömt. Med vingarnas hjälp stiger man högre, högt över den väg man kört fast på. Med vingarnas hjälp byter man perspektiv, ser vägen, målet och meningen från en annan horisont.

Alla kan köra fast i livet, men ingen är körd för att man är fast. Alla har vingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *