Våga be om hjälp

Att få och kunna hjälpa en annan människa är en ynnest. Det är få saker som skänker sådan tillfredsställelse som att få ge en hjälpande hand till någon som behöver det. Man skulle kunna tro att det handlar om att få den andres tack och tacksamhet men det är att skjuta helt bredvid målet.

Det är glädjen som bor i själva givandet som jag älskar, den glädje som jag känner, min glädje. Att du blir glad för hjälpen är av mindre betydelse. Vetskapen om att jag gör något gott för någon annan gör mig omedelbart glad. Det kan vara stort som smått, högt som lågt, en kram, en tjänst, ett ord eller handling – bara känslan av att ge, hjälpa till, att kunna underlätta för eller lösa något åt någon annan, är guld värd.

Jag behöver inget tack, faktum är att det är jag som ska tacka. När du ber mig om hjälp är det faktiskt du som börjar med att ge, du ger mig en möjlighet att få hjälpa, en möjlighet att få känna givandets glädje. Att be någon om hjälp är till glädje för alla, en god cirkel.

Så våga be om hjälp, våga hjälpa. När vi öppnar för hjälpsamheten bryter vi isolering. Vi bryter den ensamhet som så många idag känner, en ensamhet som bygger på illusionen om att var och en ska klara sig själv, inte vara någon annan till last. Så tokigt, och sorgligt. Du ligger inte någon till last när du ber om hjälp, tvärtom! Du öppnar en dörr, du bjuder in. Om någon ber om din hjälp, hjälp om du kan, bara för att få uppleva hur gott det känns att göra det.

Vad säger du, ska vi prova idag? Prova att verkligen söka efter möjligheter till hjälpsamhet! Våga be om hjälp du skulle vilja ha och påbörja goda cirklar. Ge hjälp till den som behöver och fortsätta den goda cirkeln. Tänk så mycket gott som skulle födas ur detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *