Vad säger Ditt Hjärta idag?

Tänk om du skulle ta en hel dag, eller en förmiddag, eller en timme…och bara göra precis det du vill. Inte ett enda måste, inte ett enda borde, inte en enda handling med ens en gnutta inbyggt motstånd – hur skulle det kännas? Om du bara gjorde sådant som du är inspirerad att göra, sådant som du blir glad av? Vad skulle hända då? Jag tror mig veta att det skulle kunna förändra ditt liv.

Jag undrar varför vi människor är så bra på att INTE följa våra hjärtan. Varför anstränger vi oss till det yttersta för att göra saker vi egentligen inte vill göra, och samtidigt skjuter undan det hjärtat sjunger efter? Varför tar vi oss tid att ringa de där tråkiga samtalen, men ”hinner inte med” samtalet med bästa vännen? Hur lyckas vi träla oss iväg till arbeten vi inte vill gå till år och ut och år in, men lyckas aldrig boka den där akvarellkursen vi alltid velat gå? Varför lägger vi så mycket tid på måsten och så lite tid på det vi vill? Inspiration – desperation, vilken ände på skalan befinner du dig i?

Känn inspiration

Missuppfatta mig inte nu, jag vet också att barnen måste få mat och att räkningar ska betalas, men… Proportionen, är den verkligen rätt? Tveksamt. Jag börjar så smått inse att det finns en massa människor där ute som knappt upplevt vad det innebär att agera utifrån (egentligen inifrån) inspiration. Att göra något efter en impuls, på ren inspiration. Nej, det är inte samma sak som att vara motiverad. Motiverad är logik, resonemang och vilja för att nå ett visst mål eller belöning. Inspiration, det är…bara lust! För att göra det och göra det nu, utan mål, bara för att. När kände du dig senast inspirerad, lade allt annat åt sidan och bara gjorde? Jag hoppas det var nyss. Och snart.

Inspiration kan vara flyktig. Den kräver närvaro och lyhördhet och den drunknar lätt om mängden måsten blir för stor. Idag är det Alla Hjärtans Dag. Ge all din kärlek till alla du bryr dig om, men kanske skulle du, just idag, börja med dig själv? Vad vill du göra idag, vad har du lust att göra, vad gör dig glad? Vad det än är, gör det. Nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *