Uppvaknande

UppvaknandeVi lever i en tid då världen vaknar. Täckelsen faller och blottlägger osunda strukturer, osunda system. Fjällen tas från våra ögon och vi ser plötsligt allt det tokiga, det galna. Vi ruckas i våra grundvalar och kan inte längre blunda, inte med ögonen öppna.

Du väljer hur du möter uppvaknandet, hur du möter den nya tiden. Om du gör det med ilska, med frustration, om du dömer och anklagar enskilda människor, då klamrar du dig fortfarande fast vid det gamla systemet. Genom dina domar anklagar du, lägger fokus utanför dig själv och befäster det gamla, det du egentligen vill förändra.

Om du istället ser din egen roll i förändringen, om du tar ansvar för din del av systemet och ser hur även du hjälpt till att upprätthålla det, genom aktivitet eller passivitet, så öppnar du för det nya. Om du accepterar det som varit, ser hur vi alla interagerat och skapat tillsammans, så kan du också lägga ditt fokus på den framtid du vill se. Du kan bidra till det nya, sunda, här och nu. Utan skam, utan skuld, utan anklagelser.

Du väljer om du vill ta fasta på det goda. Du väljer om du vill vara en del av det gamla eller det nya. Du hjälper till genom att själv vara den förändring du vill se. Anklaga inte andra för att sitta fast i mörkret, bär själv ljuset istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *