Tyck om din kropp, den ger dig livet

Ser du den klänning som din själ är draperad i? Ser du de byxor och den tröja som omsluter det som är du? Vårdar du, omfamnar du, den farkost som för dig genom livet, den kapsel som möjliggör dina livsupplevelser?

Din kropp, du fick den till skänks. En gåva, den allra största. Gåvan som varje dag ger dig livet. Ta hand om den, uppskatta den efter förtjänst. Klandra den inte, gör den inte illa. Den är ditt allt i det vi kallar livet.

Det är med din kropp du förflyttar dig. Det är med din kropps sinnen du känner, ser, luktar, smakar och hör. Det är med din kropp du kan göra saker och njuta, du använder den väl på rätt sätt, till rätt saker? Eftersom kroppen är din är det du, bara du, som väljer vad som är rätt.

Ta inte din kropp för given, ta inte livet för givet. Din kropp är gåvan till dig, just dig. Du är utvald och du valde att leva. Varje dag du vaknar, idag, väljer du att leva. Din kropp är ditt verktyg, ditt medel, fly inte från den. Fyll den istället med det liv, den själ som är du. Utan din kropp har du inget liv, och utan dig är din kropp ingenting. Det är du som intar den, det är du som talar om vad den har för syfte, för uppgift, för funktion, det är du som fyller bägaren. Så fyll den till brädden! Fyll varje upptänkligt utrymme, varje cell, varje millimeter från insidan och ut – med dig.

Ögat är den yttersta spegeln av din insida, men hela din kropp bär dig. Hela du kan hela dig, om du tar din kropp i besittning, om du väljer att leva fullt ut, utan begränsning.

Ta vara på din gåva, känn tacksamhet över det största som är dig givet, livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *