Till min Son

Oskar betraktarenDu tar studenten idag, en märklig känsla i din mammas hjärta. Åren har gått fort, hur kom vi ända hit? Jag minns dina barnaår, din obändiga trygghet och starka självkänsla. Må den aldrig svika dig, må den följa dig genom hela livet och hålla kvar din raka rygg, din stolta nacke och din varma empati.

Jag ser på dig idag, mitt hjärta svämmar över. Du har allt, precis allt, ingen är helare än du. Från din allra första genomborrande, forskande, funderande blick har du varit min förebild. Jag har gjort mitt bästa för att också vara din.

Du möter nu livet i all sin realitet, du är väl rustad. Din hjärna, ditt hjärta, din lust och vilja…stark, solid och fri. Din uthållighet, ditt tålamod med båda människa och materia är en gåva få förunnad. Jag vet att du kommer klara dig galant i livet, du kommer att lugnt möta motgångarna och njuta av framgångarna. Du har den förmågan, bättre än någon annan jag känner. Ditt fotfäste är starkt, din tanke är fri.

Men jag kommer att fortsätta tjata! Tjata om det enda jag någonsin kunnat tjata om, det enda jag kan skicka med dig – kom ihåg att sova, kom ihåg att äta bra! Din lust och ditt engagemang är stort, du är en så’n som brinner, så se till att inte bränna ditt starka ljus i bägge ändar. Jo, din mamma kommer jag alltid att vara.

Livet ligger där framför dig, ta för dig! Ta många av de godaste bitarna så slinker även de beska ner. Jag kommer att följa dig på vägen, vaka över dig, glädjas med dig, ibland nära, ibland på håll. Men jag finns alltid här. Och där. Överallt. Där du är, är också jag.

Du är min son, mitt allt, min stolthet och min glädje. Fortsätt vara du, du och ingen annan, så kommer livet dig till mötes.

Kram
/Mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *