Till Mannen

Till mannenDu man, du känner din kraft, den fysiska kraft som är din styrka. Du är bäraren av energin, det är genom dig vägen ska plöjas, framåt, alltid framåt. Det är din energi som för världen framåt. Men minns nu syftet, minns nu riktningen, minns vad som var meningen med din kamp. För vem kämpar du, för vem slåss du, för vem lägger du vägen? Du vet det. Om du inte gått helt vilse, så vet du. Du vet att du viger din energi i hennes namn, för Kvinnan.

Genom seklen har du kämpat, med blod och svett har jorden skapats under dina händer. Du har slitit, slitit hårt. Din kraft har vuxit men också plöjts ner i jorden. Din kamp har varit hård och din trötthet stor. Ibland blev du blind och tappade målet ur sikte. Då slogs du mot andra män, och ve och fasa, också mot de kvinnor du var ämnad att bereda väg för. Men se nu klart, minns ditt syfte, använd din energi rätt.

Du man, var stolt över det du uträttat, men se att det nu är dags att lägga ner stridsyxan, att släppa din kamp. Det är dags för dig att ta andra män i handen, öppna dörren och låta den kvinna du stridit för förena sig med dig. Tiden är inne för henne att göra sin del av arbetet, att beträda den väg du skapat och ge den liv, förankra den i världen, i jorden, i historien.

Tillsammans ska ni nu låta kärleken ta sin plats på jorden. Låta kärleken flöda mellan er, omkring er och i er. Tillsammans ska ni låta kärleken hela världen. Tillsammans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *