Tiden är din vän

TidenTiden, som vi jagar den, kämpar mot den, ser den rinna mellan våra fingrar. Jag har inte tid, säger vi, som om tiden vore en bristvara. Tiden, vår bästa vän. Tiden, den dimension som bär den yttersta rättvisan. Alla har vi 24 timmar på dygnet till vårt förfogande, 60 minuter varje timme, 60 sekunder varje minut. Ingen människa har mer eller mindre tid än någon annan, har aldrig haft, kommer aldrig att ha. Visst blir vissa människoliv kortare än andras, men tiden här och nu, för alla oss som lever, är densamma. Tiden är rättvis.

Tiden är din vän. Vad du än gör, vilka dumheter du än ställer till med, vilka sorger du än får uppleva, hur mycket glädje du än sprider, så spelar det för tiden ingen roll. Tiden tickar och går helt oavsett. Tiden läker dina sår. Tiden bleknar sorgerna. Tiden lägger de glada stunderna i minnets bank.

Att se tiden som sin vän är att inte vara rädd. Vad som än händer så kan det aldrig vara beständigt. Ingenting kan rubba tiden, ingen kan stoppa den. Ingen har kontroll över tiden eller kan köpslå med den. Det som är, kommer att bli det som var. Tiden lägger allt bakom sig, dåtid. Allt du upplevt fram till nu, till nu, till nu, var då. Framtiden finns inte än, inte förrän nu, och nu, och nu. Ser du? Du kan inte fånga tiden. Så sluta jaga den.

Förstå att tiden verkar till din fördel om du omfamnar den i NU. I nuet är tiden en lekkamrat, en välvillig tankekonstruktion, en låtsaskompis om du så vill. Bara i Nuet kan Du och Tiden mötas, i Nuet där både du och tiden släpper taget.

Befria dig själv från den stress som dina tankar om tiden försätter dig i. Tiden är din vän, inte din fiende. Möt tiden, möt den i rummet, möt den i nuet och du ska se att din låtsaskompis inte är farlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *