Tänk positivt eller…

positiva-tankarPositiva tankar, självklart ska vi ägna oss åt positiva tankar. Ni som läst mina tidigare texter vet att jag håller tankens kraft högt. Att våra tankar har en stor betydelse för vår framtid är en av mina stora övertygelser. Men jag inser också att jag tagit någonting för givet, en självklarhet för mig men som inte alltid blivit tydlig i mina texter och som därför skapat motstånd och kanske uppgivenhet hos en del. Jag ska göra mitt bästa för att förklara.

För att säga det rakt och enkelt: att tänka positivt betyder INTE att acceptera en negativ situation genom att försöka hitta det positiva i den. En negativ situation ÄR en negativ situation och den blir inte ett dugg mindre negativ för att du försöker hitta positiva tankar om den. Om du har en galen chef som gör tillvaron surare än sur så vore det direkt kontraproduktivt om du lade all din kraft på att leta efter det positiva med denna chef. Att acceptera i betydelsen slå sig till ro med negativa situationer är aldrig syftet med att tänka positivt. Inte i min värld i alla fall.

Att tänka positivt handlar för mig om att betrakta och tänka på framtiden i positiva termer. Att aldrig någonsin tappa tron på och tilliten till att framtiden kommer att bli ljus. Att tankarna om dig själv, dina förmågor, ditt liv är positiva. Att allt kan bli bättre, att allt kan bli bra, att allt kan bli precis som du vill.

När du tänker positiva tankar om framtiden tar du också ansvar för din framtid. Du låter inte det förflutna ta plats i ditt nu. Du låter inte din nuvarande situation diktera villkoren framåt. Att tänka positiva tankar och känna hopp om framtiden gör att du kan se på ditt nu med trygga ögon. Du kan betrakta din nuvarande situation, med perspektiv, och ta ansvar även för den. En galen chef må finnas kvar under överskådlig tid, men du behöver inte stanna kvar. Att tänka positivt om framtiden är att ta ansvar också för nuet, att göra det som krävs för att framtiden inte bara ska bli en upprepning av igår. Du accepterar det som varit fram till nu, men om nuet inte är optimalt så för dina positiva tankar om framtiden dig framåt. Du vågar. Du är modig. Du ältar inte, du gnäller inte, du gör vad du behöver och kan för att gå framåt, framåt mot en bättre framtid.

DET är att tänka positivt för mig. Det är detta jag avser när jag hyllar tankens kraft. Dina tankar om dig själv, din förmåga, din kraft. Det är ju trots allt ditt liv som dina tankar skapar, så tänk positivt. Positivt om dig själv, ditt värde och din framtid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *