Tacksamhet är inte alltid så lätt

TacksamhetTacksamhet är din största tillgång. När du känner tacksamhet på djupet fokuserar du på det fina, vackra och önskvärda som du har i ditt liv. Att känna tacksamhet innebär kontakt med hjärtat. Du skiljer ut det sant viktiga från det mindre viktiga, du ser allt du har, allt som faktiskt är ditt och som betyder något för dig. Det öppnar dörren och banar i sin tur väg för nya önskningar, nya drömmar. Du öppnar det generösa flödet.

Men det är inte alltid så lätt, eller hur? Tacksamheten sitter nämligen inte i ditt intellekt, tacksamheten bor i hjärtats innersta. Visst kan du tänka fram och formulera allt du är tacksam för, men det är känslan i hjärtat som gör skillnaden. I hjärtats tacksamhet finns inte samtidigt utrymme för saknad eller känsla av brist, vilket hjärnan konstant vill påminna oss om. Hjärnan påpekar oftast, mer eller mindre medvetet, att visst, jag har det här och det här att vara tacksamför, MEN jag saknar det här och det här, och jag skulle känna mig ännu mer tacksam om jag bara hade det där också.

Kan du känna igen dig i det? Du FÖRSÖKER hitta saker i ditt liv att vara tacksam över men känslan av brist sitter där som en nagel och skaver bakom orden? Du försöker tränga undan tankarna och känslan, men de finns kvar, någonstans där bakom ligger de och lurar. Du känner inte tacksamhet, du tänker tacksamhet. Du Är inte tacksam, du försöker vara det.

I värsta fall får du dåligt samvete när du inser det. Du kanske tror att du är en mindre bra människa när du inte känner tacksamhet för det du faktiskt har. Du VET ju hur rik du är på många sätt men förmår ändå inte att nå fram.

Lyssna på mig nu, du är ingen dålig människa! Bara människa. Varken mer eller mindre. Det faktum att du VILL känna tacksamhet är hjärtat som talar. Ditt hjärta känner tacksamhet, det är själva hjärtats essens, tacksamheten går hand i hand med kärleken. Men du får inte tag i känslan, i frekvensen, eftersom hjärnans brus är högre. Du är ingen dålig människa för att du inte känner tacksamhet, du har bara fastnat i din hjärnas ältande oro och bristtänk.

Stilla din hjärna och du ska höra hjärtat. Det hjärta som inte känner annat än kärlek och tacksamhet. Tacksamhet till livet, till dig, till allt som är. Det generösa hjärtat som omfamnar allt, som ser det goda, som känner överflödet. Hjärtat som bor i dig. Som är du. Stilla din hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *