Ta emot livet som det är

Ta emot livetJag läste ett citat, ett citat av en nunna, förmedlat av en vän till mig. Så här stod det:

”Om man utför små ting som om de vore stora, gör man stora ting som om de vore små.”

Så oändligt klokt formulerat. Att visa omsorg om de små tingen, att utföra de små handlingarna med noggrannhet och hängivenhet för dig in i nuet. Att låta ditt fokus vila på den handling du just nu utför istället för att hasta över den på autopilot skänker tillfredsställelse. Ett gott utfört arbete är ett gott utfört arbete oavsett storlek.

Att se det lilla tinget som lika viktigt skapar förankring. Du tränar ditt sinne i fokus, du tränar din hjärna i metodik. Din självkänsla och ditt självförtroende ökar när du vinnlägger dig om kvalitén och lägger vikt vid ditt arbete.

De stora handlingarna tar avstamp i de små. De stora handlingarna skiljer sig inte från de små, de bygger på samma metodik, samma fokus, samma hängivenhet.  Den som omsorgsfullt hanterat de små tingen ryggar inte för de stora, den griper sig uppgiften an. En bit i taget. Ett steg i taget. Det är ingen skillnad.

Innerlighet och omsorg, ett liv som levs med fokus på kvalitet. Ett klokt liv. Ett närvarande liv. Ett liv som tas emot precis som det är, med hängivenhet. Så vill jag leva. Så lever jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *