Ta emot livet precis som det är

Ta emot livetDu kämpar, strävar, oron har dig i sitt grepp. Kommer morgondagen att vara som dagen? Kommer det bli bättre eller sämre, kommer du att förlora något eller vinna? Du försöker garantera din morgondag, skänka dig själv och kanske andra, en smula trygghet. Bara för att inse att nästa dag innehåller samma kamp, samma oro, för nästa morgondag.

Du och din hjärna försöker göra ert bästa för att undanröja alla hot som skulle kunna påverka ditt liv negativt. Lyckas du? Inte. Du kanske sågar ner träd som skulle kunna ramla ner över ditt hus i nästa höststorm, gott så. Men du räknade inte med regnet som skulle svämma över din källare, eller husbocken som började knapra i dina väggar. Visst ska vi se om vårt hus, alla våra hus, men vi kan inte kontrollera det okontrollerbara.

Din oro släpper när du inser din förmåga. Din oro förlorar sitt grepp om dig när du inser att du kommer att kunna möta alla svårigheter som livet ställer i din väg. Du är kapabel. Visst kommer det att kännas, visst kommer det att kosta dig både tid, pengar och smärta, men ingenting är för evigt. Lyckan har sin tid, sorgen har sin. Låt var och en vara.

Gläds när det är tid att glädjas, låt sorgen finnas när den behöver finnas. Att oroa sig för morgondagen leder in ditt liv i ett grått töcken. Nuet är din plats och din tid. Kontrollen ligger bortom din kontroll. Kontrollen är en chimär skapad av din hjärna.

Ta emot livet precis som det är och du ska se att allt är precis som det ska vara. Du ska inte vara någon annanstans. Du ska inte vara någon annan. Du är på precis rätt plats och i rätt tid. Du är rätt. Känn tillit till livet och dig själv. Möt livet här och nu. Lev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *