Som en tjuv om natten

Det finns en energitjuv i oss alla. En tjuv som berövar oss vår kraft, vår glädje, vårt mod. En tjuv som smyger sig in i alla människor, hemsöker, som tar utan att ge. Vissa får besök ofta, andra mer sällan. Vissa får påhälsning dygnets alla vakna timmar, andra mest efter mörkrets inbrott. Ibland känner vi endast doften av närvaron, andra gånger förlamar den oss fullständigt, berövar oss all handlingskraft. Du känner tjuven, tjuven har ett namn. Vi kallar den Oron.

Oro är något av det mest kontraproduktiva en människa kan ägna sig åt. Möjligtvis endast överträffat av Ältandet i meningslöshet. Oron leder ingenstans. Oron förebygger ingenting. Oron förhindrar ingenting, tvärtom. Oron saknar förmåga att skjuta prick, att förutse vad som verkligen ska hända. Oron bara skissar scenarion, utan begränsning, utan urskillning. I takt med bilderna och visionerna växer oron i styrka, likt ett annalkande oväder, en storm under uppsegling. Känslorna löper iväg, det som började som hjärnans spöken får nu känslans bekräftelse och draghjälp. Så meningslöst. Så kontraproduktivt. Så svårt att mota bort.

Det enda som kan driva Oron på flykten är Insikten. Insikten om att oron inte bara är obefogad och meningslös då du inte vet vilket av alla scenarion du ska tro på eller hur du skulle kunna förhindra det även om du visste. Utan också för att oron i själva verket är en mycket större bov än så. Oron är en medskapare! Att oroa sig är att använda sin kreativitet till att skapa något man inte vill ha. Jag säger det igen, långsamt. Att oroa sig, är att använda sin kreativitet, till att skapa något, man inte vill ha.

Oron är en oerhört kraftfull medskapare. Den är din hjärnas kreativa skapelse, tagen ur fantasin, kreatören av en alternativ verklighet, en framtid. Bilden är så stark, så tydlig, känns så verklig, att dina känslor svarar. Det är så vi människor skapar. Tanke – känsla. Med kraft. Med resultat.

Tänk om du kunde använda samma skaparkraft till att kreera det du VILL ha istället. För att skapa, forma och manifestera dina drömmar istället för dina mardrömmar. Du har den förmågan, du har den skaparkraften. Det börjar med insikten, medvetenheten och ansvaret. Du kan styra din medvetenhet bort från det du inte vill ha, bort från oron, och lägga fokus på drömmarna istället. Du kan välja att inte släppa in tjuven om natten, du kan betvinga mörkret genom att släppa in ljuset. Du kan tala om för din hjärna vad den ska skapa genom att välja vad den använder sin kreativitet till. Detta är din fria vilja, du kan välja. Medvetet.

Du behöver drömmar med samma sprängkraft som dina mardrömmar. Du behöver drömmar så sanna, så äkta, att de väcker dina känslor, växer, lockar, sveper iväg med dig. Där drömmarna är närvarande, lever och frodas, har oron inte mycket att hämta. Du kan inte skapa din själs drömverklighet och din oros mardrömmar samtidigt. Det du ger din kraft och kreativitet kommer att växa, ta form och skapas. Du har den friheten. Du väljer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *