Som du sår får du skörda

Du kämpar på, du tänker positivt, du affirmerar för glatta livet och lever på hoppet om att snart få skörda de söta frukterna av dina ansträngningar. Ändå har livet hittills mest försett dig med de suraste citroner. Känns det så, är det din upplevelse? Att du kämpar men får lite i belöning?

Jag har funderat på det där, en hel del kan man säga. Jag är nämligen fullt och fast övertygad om att vi får skörda som vi sått. På ytan kan det dock ofta se helt motsägelsefullt ut, vissa verkar få allt serverat till minsta ansträngning, andra kämpar och får smulorna, orättvisorna verkar vara mer utbredda än rättvisan när det gäller fördelningen av livets goda. Ändå är jag likafullt övertygad om att vi alltid är skapare av vår egen verklighet, alla våra upplevelser, positiva som negativa. Det blir helt enkelt alltid som vi har tänkt oss. Så då är ju frågan var någonstans vi går vilse? Var någonstans lurar vi oss själva? Var någonstans tror vi att vi tänker rätt men ändå tänker fel?

Jag tror att den stora haken är att vi inte är vaksamma på våra känslors vägledning. Hade vi varit det, hade vi erkänt känslorna som våra vägledare och varit mer lyhörda för vad de förmedlar, så hade vi upptäckt var vi lägger ut snubbeltråd för oss själva. Se på kampen till exempel. Själva kampen, ordet kamp, upplevelsen av kamp, betyder att vi jobbar emot något och det vi jobbar emot får vi oftast mer utav. Om du upplever att du kämpar så har du oftast ditt fokus på precis det motsatta till det du önskar dig…

Ofta säger vi att vi tänker positivt och på det vi önskar, medan vi i själva verket lägger allt vårt fokus på motsatsen. Vi tänker inte alls på det vi vill ha, utan på frånvaron av det vi vill ha… Vi tänker på pengarna vi behöver, men förstår inte att vi därmed fokuserar på just frånvaron av dem. Själva ordet behöva, säg det högt, behöva. Vare sig det är pengar, en bra relation, ett nytt jobb eller vad det nu må vara som du behöver, så innebär själva ordet behöva att du upplever och fokuserar på bristen.Din känsla när du behöver något är att du saknar det, lider brist på det. Och lägger du fokus på bristen så…ja då får du mer av bristen. Attraktionslagen är obönhörlig.

Ord är viktiga. Det är med orden vi formulerar tankar och det är tankarna som slår an en ton inom oss. En ton, som om vi är observanta på den, ger oss en vink om huruvida vi är på väg att skapa det vi verkligen vill ha, eller motsatsen till det. Att vilja ha något, att önska något, att uppskatta något, är något helt annat än att behöva något. Orden och tankarna är viktiga, och bara känslorna kring det du säger kan vägleda dig kring var du egentligen har ditt inre fokus, på det önskade eller det oönskade. Så hur tänker du, egentligen? Och vad känner du när du tänker det du tänker, egentligen?

Var lyhörd för din inre vägledning. Välj rätt ord. Välj de ord som slår an en positiv ton i dig. Det är med den du skapar din verklighet och din framtid. Nästa inlägg kommer att handla om ett av de, i mitt tycke, lurigaste orden i det här hänseendet, nämligen ordet Tacksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *