Skagens hjärta

Skagens hjärta 4Jag hittade en sten, en helt underbar sten. Ser du? Här till vänster. En sten med ett hjärta inuti! Skagen är en fantastisk plats. Varje promenad längs de ändlösa stränderna är som ett fritt besök i skattkammaren.  Allt är ditt. Se, hör, dofta, känn och njut. Hittar du något du vill ha, varsågod. Ren magi.

Den här stenen bara låg där. På ena sidan helt slät, som vilken annan sten som helst. På andra sidan, visar den sitt hjärta. Allt har ett hjärta. Alla har ett hjärta. Till och med stenar.

Jag tänker att den här stenen försöker visa mig något. Att den bär på ett viktigt budskap. Stenar har inga ord, men det har jag. Jag kan använda orden, ge röst åt stenen med sitt hjärta.

Hur hårt en människas hjärta än är, så är det ändå ett hjärta. Hur hårt du än försöker gömma det, så bär du det ändå i ditt bröst. Ditt hjärta, hjärtat som visar vägen, hjärtat som känner med alla andra hjärtan, det finns hos dig. Och hos alla andra. En dag ska vi låta hjärtat tala. En dag ska vi låta det få sin rättmätiga plats. En dag kommer hjärtat att bli lyssnat till. Och från den dagen kommer världen att se annorlunda ut.

När hjärtat talar finns ingen avund, bara omtanke.
När hjärtat talar finns ingen fientlighet, bara gästfrihet.
När hjärtat talar finns inga övergrepp, bara omsorg.
När hjärtat talar finns ingen skövling, bara vård.
När hjärtat talar finns ingen missunnsamhet, bara frikostighet.
När hjärtat talar är kärleken störst.

Jag ser på stenen, tar den med mig hem. I dess hjärta bär den en skatt. En skatt som den ruvat på länge. Mycket länge. Den visade mig sitt hjärta, det mjuka inuti i det hårda. Jag tar tacksamt emot. Hjärtat.

2 reaktion på “Skagens hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *