Sätt igång!

Sätt igångVad väntar du på? Morgondagen då allt är annorlunda? Pensionsdagen då tiden räcker till? Lottovinsten som skänker dig pengarna du behöver? Den nya chefen som ska förändra din jobbsituation? Telefonen som ska ringa? Varför väntar du när livet levs här och nu? Det är ju DU som är skaparen, DU som håller i takpinnen. Varför väntar du på dig själv? Är du inte redo? Blir du någonsin redo?

Drömmen är det viktigaste du har. Planeringen lägger en bra grund. Men inget av det har något värde om du inte också sätter igång. Du måste börja! Börja någonstans, i någon ände. Det är ju DU som måste göra det som ska göras, ingen annan kan leva ditt liv åt dig, tack och lov!

Har du ordning på dina prioriteringar? Vi gör en liten tankeövning. Säg att den där anden skulle komma fram ur sin lampa och ge dig en önskning, en enda, nu, här och nu – vet du vad du skulle svara? Du behöver inte önska för någon annans räkning, barnen, partnern och alla andra får sin egen önskning. Nej, denna önskan är din, bara din, för att du ska kunna uppfylla din dröm. Det finns bara ett enda undantag, en enda sak du inte får be om – pengar, du får inte be om pengar. Så, vad skulle du be om? Seså, anden kryper snart tillbaka in i lampan, du har tio sekunder på dig, nio, åtta, sju…

Om du inte vet svaret på den frågan så har du ett jobb att göra. Du vet helt enkelt inte vad du vill ha. Du går runt med en allmän känsla av brist och kanske förhoppningar om en bättre framtid, men du vet inte vad du faktiskt önskar dig. Ta reda på det. Hur ska du kunna få eller skaffa dig något som du inte vet vad det är? Hur ska någon annan kunna hjälpa dig med det om du inte ens själv vet? Gör jobbet.

Vet du vad du vill ha, har du prioriteringen klar för dig? Då frågar jag dig, vad hindrar dig från att själv börja, från att sätta igång? Du är ingen ande som kan knäppa med fingrarna och få resultatet levererat direkt. Men din skaparkraft är lika stor även om leveransen tar något längre tid. Det finns alltid vägar till målet, och det finns alltid någonting du kan göra själv för att åtminstone ta ett eller två steg ut på någon av vägarna. Varför gör du inte det? Varför sätter du inte igång? Vad hindrar dig? Varför vänta när du ändå alltid måste leva och agera i Nuet? Kommer Nuet att se annorlunda ut imorgon? Bara om du gör något här och Nu. Seså, sätt igång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *