Sätt igång!

Jag kan skriva spaltmetrar för att inspirera dig. Jag kan väga kloka ord på guldets våg för att så små tankefrön i ditt huvud. Jag kan föregå med gott exempel, ge dig av min glöd, min förståelse och mina insikter. Men till syvende och sist är det du som måste få ändan ur vagnen.

Med orden jag skriver här och annorstädes, i de talade orden som lämnar min mun på föreläsningar och i samtal, i den mer subtila kommunikation som mina tavlor utgör. På olika sätt försöker jag nå dig, mitt JAG försöker nå DIG. Ibland lyckas det, något förmedlas, vi förstår varandra och känner en närmast instinktiv gemenskap, lycka! Ibland når jag inte fram, men jag fortsätter enträget mina försök. Försöken att inspirera, ambitionen att beskriva, förhoppningen om att ge dig rågen i ryggen och sparken i baken.

Min vilja att dela med mig av min kunskap, min förståelse och mina insikter är närmast oändlig. Kanske är det rent av därför jag är här, för att dela, så, vidga. Kanske är det därför jag fått min kropps kommunikativa förmågor, för att kunna förmedla och medla. Jag vet att det gläder mig att göra det, jag hoppas att det kommer dig till gagn. Jag gör mitt bästa och jag vet att du också gör ditt bästa.

Du läser alla böcker om hjälp till självhjälp. Du går alla kurser för att bättre förstå. Du bevistar alla föreläsningar, låter dig inspireras och lyftas. Du söker efter sätt att undkomma rädslan som hindrar dig…

Låt mig säga dig detta, om du vill förändra något i ditt liv, om du inte är tillfreds med det som är, så är det med dig allting börjar. Rädslan för förändring kommer aldrig att bli mindre än den du känner just nu. Omaket i det jobb som måste göras kommer alltid att vara lika stort. Och det är bara du som kan göra det. Det blir inte lättare imorgon, inte nästa vecka, inte om ett år. Lyssna gärna på andra, läs mina ord, låt dig lyftas och fyllas, men förstå att ingen synbar och kännbar förändring sker förrän DU får ändan ur vagnen. DU måste utvecklas, DU måste vara modig, DU måste agera annorlunda i ditt liv om du vill se en annan verklighet. Jag kan förhoppningsvis inspirera dig men makten att förändra och göra vilar i dina händer.

En reaktion på “Sätt igång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *