På resa

På resa till KöpenhamnJajamen, nu far jag igen! Det har varit en intensiv, expanderande vecka för min del, många idéer och tankar som prövas och nya saker som sjösatts. Så nu avslutas veckan med flaggan i topp med ett litet äventyr till Köpenhamn! I bästa sällskap av min vän Birgitta Höglund ska Köpenhamn återigen upplevas med alla sinnen. Smaker och dofter ska njutas, örat och själen ska få sin musik. Kramar ska delas och Nuet ska fästas i tiden. Ljuvliga Köpenhamn, underbara Danmark, med en fantastisk vän vid sin sida, vad kan väl vara bättre!

Jag vet inte vad det är med Köpenhamn, men det är något med denna lilla storstad som får mina axlar att åka ner och hjärtat att öppnas. Köpenhamn är vackert och jag uppskattar det vackra, men skönast av allt är atmosfären. Den avslappande, öppna, mer toleranta. Ja, i politiskt hänseende kan man naturligtvis ifrågasätta det där med toleransen idag, men jag upplever den fortfarande, hos människorna. Den finns i byggnaderna, den sitter i väggarna, och upplevs i utrymmet däremellan. Som en bekant till mig uttryckte det, ”i Sverige har ni nolltolerans, i Danmark har vi tolerans”, en bra formulering.

Ingenting är förstås någonsin svart eller vitt, bra eller dåligt, rätt eller fel. Det finns alltid två sidor, gråzoner. Sverige har sina brister och förtjänster, Danmark har sina. Men det förändrar inte det faktum att jag är lyckligt lottad som får uppleva båda!

Nu ska vi njuta, Birgitta och jag. Vi ska uppleva tillsammans, dela några dagar av vårt liv. Att välja att spendera sin tid tillsammans med någon är den mest generösa gåva jag kan tänka mig. Vi ger den gåvan till varandra denna helg, vi skapar livet, vi formar minnen.

Njut av din helg du också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *