Otålig

OtåligÅh, denna otålighet! Att vilja så mycket, att inte kunna vänta, att se tiden krypa fram. Nu, nu, NU vill jag att det ska ske. Eller inte.

När det väl sker är jag ju framme. När det jag längtar efter väl är mitt, så är allt klart. När den stora lyckan lagt sig återgår min värld till sin vanliga lilla ruta.

Otålighet är en drivkraft. Längtan är ett sug som drar dig framåt. Men tänk efter, om du fick allt du ville ha, bara genom ett knäpp med fingrarna, vad skulle du då ägna resten av livet åt? Var fanns din drivkraft då? Om du hade allt, om du var allt, om livet var komplett.

Se din längtan, bejaka din otålighet, men förstå att det är NU du lever. Du lever MED din otålighet, otåligheten är en del av tiden och rummet, av själva livsupplevelsen. Tidsgapet och längtan är din möjlighet att titta inåt, se vad det är du egentligen längtar efter. Vilken kant i diamanten som du behöver slipa på lite till.

Du kan inte bara släppa din otålighet, inte bara ”lugna ner dig” och vara tålmodig. Du behöver använda din längtans otålighet och låta dess kraft föra dig inåt. Vad är det du vill ha, egentligen? Vad är det du söker? Vad är det din framtid kan tillfredsställa som du inte kan tillfredsställa här och nu?

Du lever ett liv där tid och rum är förutsättningar för upplevelsen, något du inte kan påverka. Har du accepterat det, har du accepterat livet?

Du har allt du behöver, alla förmågor, alla kvalitéer. Har du insett din kraft, din storhet?

Du är allt du någonsin kan önska dig, du är renaste kärlek. Har du förstått det, har du omfamnat dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *