Öppna dörrar

Öppna dörrarFörra veckan var en av de mer hektiska veckorna på länge i mitt liv. Att stå på en mässa (Formex) i fyra hela dagar med allt vad det innebär i form av förberedelser och totalt fokus och möten med idel nya människor, det kostar på. Särskilt med en kropp (läs rygg) som inte är helt i form. Så nu blir det några dagar då jag måste ge mig tid att landa och andas, en l-andning helt enkelt. Dagar att tänka massor, och samtidigt inte tänka alls, bara vara och känna efter.

När jag nu sitter här hemkommen bakom tangenterna och försöker summera de allra första erfarenheterna och intrycken, är det första som slår mig all hjälpsamhet. Först var det Cristina som tipsade mig om Anna och kopplade ihop oss med varandra. Sedan var det Anna med alla tips och råd kring själva montern, hur allt praktisk fungerar, att jag fick hyra en hörna tillsammans med henne och Klaudia, och dessutom erbjöd mig en sovplats så jag slapp bo på hotell alla nätter – tack snälla Anna för det, så oerhört generöst! Och Jessica som såg till att jag fick landa i en varm famn på ett 50-årskalas när mässan var slut, med god mat och trevliga människor och ännu en skön säng att sova i och en frukost med varma, innerliga samtal. Ljuvligt!

Sedan var det alla dessa utställare från när och fjärran som frikostigt delat med sig av tips, råd och dåd, och också entusiastiskt lovat att ta med sig mina idéer, tankar och produkter hem, hem till andra kontakter som kanske kan öppna ytterligare nya dörrar och som välkomnat mig till världens alla hörn när jag vet vart jag vill. Och så besökare förstås, besökare som stannat, tittat, förundrats, pratat och reflekterat. Människor som gett mig healing för ryggen på plats, människor som bett för mitt tillfrisknande, människor som velat hjälpa både mig och mitt företagande vidare på alla möjliga sätt!

Överhuvudtaget har alla dessa öppna dörrar varit det mest fantastiska med förra veckan, öppna dörrar och välvillighet. Av för mig tidigare helt obekanta människor, helt nya möten. Ja, förutom min man förstås, han är inte ny! Han har funnits vid min sida, stöttat och hjälpt mig i mer än tjugo år. Utan honom skulle jag inte vara där jag är idag – kärlek!

Vet ni vad, människan är god. Så är det. Inte för att det kommer som någon nyhet för mig, men det är så oerhört skönt att få det bekräftat på så många olika sätt, med en sådan intensitet.

Människan är god. Världen är god. Be om hjälp, visa din sårbarhet, och människor kommer dig till mötes. Det är det första och största jag tar med mig från den gångna veckan. Nu ska jag nyfiket kika in genom alla de nyöppnade dörrarna och se vilka jag har lust att utforska närmare. Livet är allt bra spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *