Ont ska med gott fördrivas

germ-virus006green-germEfter att i nästan en veckas tid ha närstuderat min kropps försvarsystem mot onda magbakterier kan jag inte känna annat än ödmjukhet och tacksamhet. Tacksam för att min kropp vet precis vad den ska göra när den blir invaderad av dessa hemskheter, ödmjuk inför själva robustheten och läkningsförmågan i systemet.

Min kropp slog till med storsläggan direkt. Öppna alla fördämningar, alle man till pumparna, spola rent, rensa. Och den gav sig inte förrän allt elände var borta, trots mina ömkliga böner om nåd. Kroppen vet vad som behövs, den kompromissar inte om allvarliga saker. Ät inget sade den, men drick, drick och drick, hjälp mig att spola bort inkräktarna.

Jag bestämde mig också för att hjälpa min hårt arbetande kropp i kriget mot de onda angriparna så jag förstärkte försvarslinjen med megadundermycket goda bakterier. Jag tänker att det är som i livet i övrigt, ont ska med gott fördrivas. Och så blev det. De goda vann. Det gör de alltid, till slut. Annars är det en dålig film. Och jag tittar inte på, än mindre medverkar i, dåliga filmer.

Så, det är vad jag gjort denna vecka. Druckit vatten. Med lite salt. Och suttit på toaletten. Ingen vecka man sätter högt på minneslistan, men en lärorik vecka. Kan man säga. Om man är positivt lagd. Är man lagd åt det lite mer pessimistiska hållet skulle man kalla det för en riktig skitvecka. Bokstavligen.

Nå, jag är alltså på benen igen. Lite nött i kanterna, lite labil i energiflödet, men på benen.

Kram och tack för all krya-på-dig -hälsningar i veckan. Det bidrog till helandet det också. <3

Hoppas att du får en härlig helg nu, det ska jag ha. Med mat. MAT!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *