Omtanke

OmtankeDen där lilla gesten. Dörren som hålls upp, tidningen som väntar vid frukostbordet, hjälpen med den tunga väskan på tåget, tipset om musik som någon tror att du skulle uppskatta, igenkänningens varma leende för att ni delar samma frusenhet, den oväntade gåvan bara för att ”jag fick syn på den och tänkte på dig”. Den lilla omtanken kan göra någons dag, den lilla gesten kan betyda allt.

Det är inte de stora åthävorna som gör skillnad. Det är de små handlingarna av omtanke, de otvungna, oväntade. Ni kan vara rena främlingar för varandra eller ha känt varandra i årtionden, det spelar ingen roll. Att visa omtanke är att värna varandra. Att visa omtanke är en handling av kärlek. Att visa omtanke tar fram det finaste i oss människor, visar vårt rätta jag.

Att det är vårt rätta jag vet vi i samma ögonblick som vi skänker någon vår omtanke, vi mår nämligen bra i oss själva när vi gör det. Vi känner att det är rätt, att det vi gör är fint, att vi är fina som har detta inom oss. När vi visar omtanke bryter vi främlingskap, vi motverkar känslan av att vara isolerade öar utlämnade åt oss själva och världens godtycke. Vi visar varandra att världen är god, att vi är goda.

Skänk någon din omtanke idag, gör det där lilla extra som inte förväntas, som gör någon glad, som värmer. Det behövs så lite, så oerhört lite. Att visa omtanke om någon annan är att visa omtanke om sig själv. Så sprider vi det goda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *