Nya tag

nyatagDu startar på nytt, du gör om, du förbättrar, du tar dig i kragen. Alla dessa omtag och nytag. Löpsedlarna kommer snart att fyllas av dem, nytagen. Det är ju ett nytt år i antågande, nya tag ska göras och lösnummer säljas. Visst kan det vara bra med startskott, ibland behöver vi det som stöd för våra beslut. Men låt dig inte förledas att tro att dessa startskott, dessa nytag, är någon form av tillfällig möjlighet, något som bara gäller vid årsskiften eller på måndagar.

Faktum är att hela livet är en enda lång räcka av nya tag. Visst, det kommer en ny dag, en ny vecka, en ny månad eller ett nytt år. Men ändå är det så att nytaget görs här och nu, inte igår, inte imorgon, utan här och nu, hela tiden. I varje givet ögonblick fattar du beslut om vad som sker just nu, du tar nya tag. Varje gång du andas in, tar du ett nytt ande-tag. Med varje ande-tag följer möjligheten, kravet om du så vill, på ett nytt tag.

Du tror att du kan skjuta upp till morgondagen. Du tror att gårdagens tag har någon betydelse. Inget av det är giltigt. Bara här och nu, i varje ande-tag bestämmer du taget. Varje ande-tag bär med sig en möjlig förändring. Du väljer. Här och nu. Hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *