Nu skapar vi det nya!

2017-har-kommer-jagEtt nytt friskt år har tagit sin början. Även om det idag är en helt vanlig måndag så känns det ändå lite upplyftande att få börja på ny kula, som att ge sig själv ett vitt, oskrivet blad. Jag tror nog att de flesta känner något i den vägen på nyårsaftonen och årets första dagar, hela situationen, stämningen, bygger upp detta inom oss. Konsten är att få den känslan att stanna kvar, tänker jag. Att möta varje ny morgon med samma rena känsla av hopp, av goda intentioner och föresatser.

Det här året, 2017, är för mig ett hoppfullt år. Ett år att ta nya tag, låta idéer inte bara födas utan framförallt sjösättas, förverkligas, växa. Detta är därför också ett år då det gäller att vara modig, att våga göra verklighet av tankar och drömmar, att våga satsa, känna tillit till processerna. Det gäller också att vara modig och avsluta sådant som måste avslutas, sådant som ligger i vägen för det nya. Att stänga dörrar kräver ofta lika mycket mod som att öppna nya, kanske till och med mer. Jag är modig, det är en av mina största tillgångar, för det är jag också tacksam.

Om jag skulle ge mig själv några ord att hänga upp det här nya, förväntansfulla året på, ord som kan påminna mig när jag är på väg att glömma eller tvivla, så skulle det bli dessa: Vilja, Mod, Tillit. Min vilja är kristallklar, jag har jobbat mycket på att finna den, men den är också föränderlig. Modet är mitt, det är min styrka. Tilliten, det är den som hjälper mig vidare när tvivlet får mig att vackla.

Vilja, mod, tillit – min kärna för 2017. Jämte lust, glädje och kärlek förstås, men de är så självklara för mig numera att de utgör själva mitt väsen, det som styr mig, vägleder mig innan hjärnan ens börjar tänka. För dessa behöver jag ingen påminnelse. Vilja, mod och tillit formulerar jag för att hålla min hjärna lugn, sansad och fokuserad. Den arbetar trots allt i hjärtats tjänst, vilket är en diger uppgift och utmaning för en rationell, förnuftsbaserad hjärna. Tillsammans kan de uträtta storverk! Min känsla och intention för året sammanfattar jag som i bilden ovan. ”Vilja. Mod. Tillit. 2017 – här kommer jag!”

Vad har du för tankar, intentioner eller ord som leder dig in i det nya året? Det skulle vara spännande för mig att höra, berätta gärna!

God fortsättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *