Novemberfokus

novemberfokusUtanför mitt fönster faller regnblandad snö, horisontellt. De sista löven slits av träden och förs bort av vinden. Jag känner vemod, denna ljusare nyans av sorg. Inte svart utan grå, precis som himlen där utanför, vi speglar varandra naturen och jag. Ska jag också slitas av från grenen, får jag också föras bort av vinden? Längtan. Vemod.

Men så vänder jag blicken inåt, bort från allt som yr. Framkallar minnena, frammanar bilderna. Från sommarens grönska och den sol som värmde. Från de blå havens sälta och dofterna från grillen. Från helgens musikupplevelser med goda vännerna. Energin det gav finns lagrad i mig, jag plockar fram den nu, i små, livgivande portioner. Energin, denna fantastiska kraft!

Jag tänker på all nya minnen som ännu inte är skapta. Minnen som kommer att bli, framöver. Allt som väntar framför. Allt som jag väljer att skapa, just för att jag kan, och vill. Ljuvliga skaparkraft!

Vi ska leva här och nu, njuta av det som är här och nu. Hur skönt är det då inte att en gråmulen novemberdag få njuta av minnen och planer och föra dem in i nuet via tanken. Få njuta av det som varit och det som ska bli och på så sätt faktiskt njuta Nu. Underbara tankekraft!

Ett leende spelar på mina läppar, den inåtvända blicken söker sig åter ut. Samma väder, samma gråskala, men nu ser jag också den lilla färg som faktiskt finns. De kvarvarande gula löven som biter sig fast, de röda äpplena som ligger under trädet till koltrastens förtjusning. Det gröna gräset som ännu inte gömts under ett vitt täcke.

Hur ljuvligt är det inte att vara människa, med kraft och förmåga att välja. Välja var jag lägger mitt fokus, välja vad jag vill se och känna.

Ha en fin dag, du också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *