Nöjd?

NöjdIgår sade en nära vän till mig ”Men Therese, du blir ju aldrig nöjd?”. Jag var tvungen att fundera lite på det där. För visst har han rätt, min vän, jag blir aldrig nöjd. Ändå är jag oftast väldigt… nöjd. Det finns en skillnad.

För det mesta är jag nöjd med det jag har gjort. Det jag har åstadkommit, det jag har lagt bakom mig känner jag mig oftast nöjd och tillfreds med. Så har det inte alltid varit. Prestationskrav och perfektion var under en lång period mitt signum, då blir man aldrig nöjd. Tråkigt. Trist. Så jag slutade med det. Nåja, så lätt var det kanske inte, men det GÅR att förändra sitt sätt att se på saker och ting, och det har jag gjort.  Nu är jag nöjd med det jag gör och det jag har gjort. Jag tittar inte särskilt ofta i backspegeln och det frigör en rejäl portion livsenergi och livslust. 🙂

Men nöjd, nöjd i det allmänna, stora perspektivet, det är jag inte.  Jag är helt enkelt inte nöjd i betydelsen att vara färdig. Att jag inte är nöjd betyder alltså inte att jag är missnöjd, inte alls. Det betyder bara att jag vill vidare. Jag vill lära mig nytt, vill ha nya utmaningar, uppleva nya saker.  Jag vill inte gå på rutin, inte upprepa, inte göra sådant jag redan kan. Det känns som slöseri med tiden för mig, knasigt kanske, men sådan är jag. Jag hoppas, hoppas innerligt, att jag kan säga att jag är nöjd, helt nöjd, den dag jag lägger näsan i vädret. Annars får jag väl helt enkelt leva ett liv till.

Men fram till dess vill jag leva. Jag kommer att fortsätta söka mig till min egen framkant, fortsätta utmana mitt intellekt, min kropp och låta hjärtat, glädjen och lusten visa vägen. Och jag känner den djupaste tacksamhet för mitt liv medan jag gör det! Det är mitt liv som gör det möjligt att uppleva och utvecklas, hur skulle jag inte kunna känna tacksamhet?!

Så, jag är nöjd med det har jag gjort hittills. Jag är tacksam över det jag har och den jag är nu. Men jag inte nöjd, för jag vill utvecklas mer. Jag vill leva mer. Så är det. Tack J för att du fick mig att se det klart. <3

En reaktion på “Nöjd?

  1. Susann Wass

    Härligt formulerat Therese!
    Att ha mål och idéer att förverkliga för att bli nöjd gör mig nöjd 🙂
    Kram

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *