Något större

FlödetJag älskar att föreläsa. Jo, så är det. Det som den ene fasar för kan den andre uppleva som den största glädjen. För mig är föreläsandet en annan sida av skrivandet, de är två sidor av samma mynt – kommunikationens mynt. För mig handlar det om att dela med mig av mina tankar, mina kunskaper, mina insikter och min förståelse. Men det handlar också om glädjen i själva formulerandet. I sökandet efter orden klarnar också min tanke.

När jag skriver för dig, när jag pratar till dig och med dig, ser och hör jag själv mina ord. Jag ser och hör hur de tar form, hur de bär en mening och en innebörd som sekunden dessförinnan inte var klar i mitt eget huvud. Ibland är det som att kommunikationen föregår mitt väsen, som om jag i kommunikationen med dig förmedlar en större klokskap än jag själv besitter. När jag är i flödet, vare sig jag skriver eller talar, så tänker jag inte. Jag är. Ändå arbetar min hjärna för fullt med att få munnen att formulera orden som vill sägas eller handen att skriva ner det som vill präntas. Den kloka och varma energin, flödet av innebörd och mening, kommer dock inte från mitt huvud. Faktum är att huvudet ibland har svårt att hinna med, munnen och fingrarna har det ännu värre. Nej, innebörden kommer någon annanstans ifrån, som något jag alltid har vetat men inte vetat om att jag visste… När jag är i flödet. Jag kallar det för hjärtats röst, någon bättre förklaring har jag inte.

Men inte är det väl konstigt att jag älskar att skriva och föreläsa, jag blir ju en klokare och bättre människa när jag gör det! Får jag sedan respons på mina ord, att du reagerar, svarar, kommenterar, så att ett samtal uppstår, då är min lycka total. Vi växer tillsammans, blir klokare, visare, modigare och vackrare tillsammans. Vad kan väl vara större än det…

PS. Om du är i närheten av Malmö den 23/2 så föreläser jag på In The Pink om hormonerna i vår mat. Ett intressant och engagerande ämne, det också. Dessutom är min goda vän och kollega, Birgitta Höglund, också på plats och bjuder dig på buljong i Wonderbag och spröda frökex från Huså Bröd efter eget recept. Hoppas vi ses! Du kan läsa mer om föreläsningen på www.klokarad.se.

En reaktion på “Något större

  1. Birgitta Höglund

    Du har så mycket klokt att dela med dig av.
    Det ska bli så roligt att åka till Malmö tillsammans Under resan hinner många ord ta form mellan oss 🙂

    För att inte tala om de två veckorna vi sen har på Kreta tillsammans med våra resenärer på Harmoniresors premiärturer <3

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *