Mor och dotter

Mor o dotterVi är på resa, hon och jag, bara hon och jag. Mamma och dotter. Vi åker hem, till mitt hem, Skagen. Jag väljer det för att hon ska få det bästa av mig, min närvaro, min grundning, min glädje och frihet. Ingenstans är jag mer mig själv, ingenstans upplever jag en större frihet, ingenstans är livet mig närmare än just här. Jag vill att hon ska känna det, jag vill dela det med henne, dela mig med henne, eller kanske snarare ge henne hela mig.

Elva år fyller hon om ett par veckor, stora tjejen. Och jag blir… fyrtiosju, i höst. (Jag var tvungen att räkna lite, det där med ålder och årsringar förlorar sin viktighet någonstans på vägen, undrar när…?) Det händer så mycket i henne nu. Nya hormoner som snurrar, en ny kropp växer fram, nya tankar i hjärnans vindlingar. Här, på vår lilla resa, i mitt ”Hemma”, önskar jag att åtminstone en lite gnutta av min känsla av frihet och närhet ska spilla över på henne. Hon är mycket fysisk min dotter, ingen ”pratare”, utan en ”görare”. Hon vill uppleva, göra, vara, tillsammans. Så jag ger henne det bästa av mig, det vill säga mig när jag är som mest mig. När jag är förankrad, grundad, fri, närvarande och bara är. Och jag får vara med henne, bara henne. Vilken ynnest detta är!

Älskade dotter, om du bara visste hur stor min kärlek till dig är! Jag ser på dig, ser din styrka, din envishet, dina helt oförställda känslor. Jag ser hur oändligt vacker du är, hur modig du är när du utmanar dina rädslor och tar dig an livet, bit för bit. Hur du går din egen väg, vägrar att vara någon annan än dig själv. Din vilja är så stark, din kraft ibland större än du själv kan hantera. Du vet det ännu inte, vet inte vad det är du lär dig. Förstår ännu inte att du här och nu tränar på att fokusera din kraft, koncentrera den och manifestera din vilja. Motgångar möter du, din kamp är stor, men din skaparförmåga är oändlig och du slipar dagligen på den råa diamant som är du.

Av hela mitt hjärta hoppas jag att du känner min närhet, tar emot min kärlek och delar min frihet. Jag valde ditt namn redan när du låg i min mage. Jag visste att ditt namn var Nova, och Nova, det är du. Älskade dotter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *