Mitt bidrag till kvinnohälsan

En kurs om hormoner!Min mamma fick sin första bröstcancerdiagnos vid 52 års ålder. Hon levde med sin cancer till och från i tio års tid innan den slutligen tog hennes liv, hon hann aldrig fylla 62. Den här fredagen tänker jag ta tillfället i akt och berätta om den hormonkurs jag som bäst håller på att färdigställa.

Bakgrunden till min kurs är helt personlig och står att finna i min mammas öde. Hennes bröstcancer var, som så många andras, hormonellt betingad. Min mormor hade också bröstcancer men hon fick den vid högre ålder och den var mindre aggressiv. Att det finns en mindre gynnsam genetik för min egen del behöver man inte vara någon Einstein för att räkna ut. MEN, detta faktum var också startskottet för mitt eget intresse för hormoner.

Kunskap är A och O

Jag bestämde mig för att förstå. Förstå hur allt hängde samman, förstå orsak och verkan, förstå varför… För att själv kunna göra allt som står i min makt för att förebygga denna eländiga sjukdom. Och jag fann svar, massor av svar. Dessutom insåg jag en hel massa andra saker på köpet, som hur förda bakom ljuset vi blivit, hur mycket kunskap vi aldrig fått, hur oerhört lite vi kvinnor egentligen vet om våra fantastiska kroppar och dess hormoner. Jag läste allt jag kom över, allt från människors anekdoter till detaljerade forskningsrapporter. Då blev jag frustrerad. Sedan blev jag arg. Någonstans i den vevan bestämde jag mig för att göra något åt saken, inte bara för min egen hälsas skull utan också för att sprida kunskapen till andra.

Sedan dess har det runnit en massa vatten under broarna. Jag har haft rådgivning för hundratals kvinnor, hållit föreläsningar för ännu fler, och jag har utbildat ett stort antal hormonterapeuter. Sedan kände jag att jag var färdig, jag kunde inte göra mer. Trodde jag. Det har nu gått ett par år och hormoner har plötsligt kommit upp på den mediala agendan. Människor pratar hormoner, diskuterar hormoner, och förvirringen ökar. Jag vet hur svårt det är! Jag vet hur konstigt det blir när man snappar upp en sak här och en sak där, försöker lägga sitt eget pussel utan att egentligen förstå den bakomliggande logiken.

Ett sista strå till stacken

Så nu känner jag att jag kanske kan dra ytterligare ett sista strå till hormonstacken. Ett strå för kvinnohälsan! Min kurs kommer att ligga online, för vem som helst att klicka hem till datorn. Inga förkunskaper krävs, det här är en den grundläggande kunskap som du borde fått med dig för länge sedan, kanske redan i skolan. Kursen heter ”Du och dina hormoner” och kommer att lanseras om en vecka, på Internationella Kvinnodagen. Och för att så många som möjligt verkligen ska kunna få del av den här kunskapen kommer jag att sätta ett lågt pris på den, kostnaden ska inte vara något hinder.

Vill du ta del av min kunskap i denna kurs så anmäl gärna ditt intresse genom att klicka på länken längst ner på sidan. Det enda du behöver göra är att fylla i din mejladress och sedan bekräfta den, så hör jag av mig till dig om ungefär en vecka när kursen är lanserad. Det är absolut inget köpkrav, bara en intresseanmälan.

Nu vet du bakgrunden till mitt hormonintresse. Jag hoppas du vill lära dig, få mer kunskap om och förståelse för din kropp, och tycker du att allt verkar intressant – dela gärna denna text med mamma, döttrar, systrar, mostrar, fastrar och väninnor. Jag önskar av hela mitt hjärta att denna kunskap når ut!

Intresseanmälan digital kurs “Du och dina hormoner”

Tillägg den 8/3: Kursen är nu öppen! Klicka här för att komma direkt till kurssidan för mer information!

2 reaktion på “Mitt bidrag till kvinnohälsan

    1. Therese Renåker Inläggsförfattare

      Så roligt att du är intresserad av kursen Christina. Längst ner i texten hittar du en länk, klicka på den så kommer du till en sida där du registrerar din mejladress. Sedan får du ett mejl av mig med mer information när kursen öppnar på fredag! ❤

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *