Min viktigaste föreläsning?

Föreläsning på In The Pink i februari. Nu kommer jag tillbaka med den kanske viktigaste föreläsningen…

Imorgon torsdag är det dags igen, dags för föreläsning. Denna gång på fina In The Pink i Malmö. Ämnet för kvällen är något som garanterat berör varenda människa i vår del av världen, Stress. Ja, jag skriver det med stort S och betonar vartenda ett av de tre S som ordet innehåller. Jag tror nämligen att det här är den viktigaste, och kanske också den mest personliga, föreläsning jag någonsin hållit. Alla är berörda, alla är påverkade, av den stress som sakta bryter ner inte bara våra kroppar utan också vår livslust.

Det är inte rimligt, det är inte okej, att vi som har det så bra ska gå under av något som vi själva råder över, som vi själva skapar. Vi som kollektiv, vi som individer. Vi har ett ansvar, både gemensamt och var och en, för hur vi väljer att leva vår tid. Vi är inte längre helt utelämnade åt naturens krafter, åt hot om missväxt, kyla och torka. Vi har teknik, vi har ordnat det gott för oss och fortsätter att utveckla och lösa de utmaningar som kommer i vår väg. Ändå går vi under. Av stress. Trots att våra yttre omständigheter aldrig någonsin varit så goda som nu.

Om detta vill och tänker jag prata. Om orsakerna, de Verkliga orsakerna, om förhållningssätt och tankar, om påverkan och resultat, om själ och fysiologi. Vi måste helt enkelt sluta SKAPA så mycket stress i våra liv så att vi kan njuta desto mer av det liv vi fått.

Så hur gör man? Först kommer insikten, sedan förståelsen, därefter förändringen. Från insidan och ut. Jag hoppas att jag med det jag skriver och säger, kan bidra på vägen, bidra till ett ökat välmående hos dig och därmed också till en lite godare värld. Om jag kan bidra är mina handlingar meningsfulla. Det blir en intressant kväll…

Om du vill komma på föreläsningen så anmäl dig i länken på eventet här. Det går även bra att dyka upp i dörren så länge det finns platser kvar. Birgitta Höglund kommer självklart också att finnas med och bjuda på sina frökex men också på sin egen rika historia. Hoppas vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *