Magin finns överallt för den som söker

Du som läst mitt förra inlägg vet att jag åkte hem, hem till Skagen, och jag är faktiskt kvar ännu ett par dagar, lyckos mig! (Följ mig gärna på mitt Instagramkonto ”mittskagen” om du vill se lite vackra bilder från mitt paradis. ?)

Jag hade inte tänkt skriva något mer på bloggen den här veckan eftersom jag har fullt upp med annat skrivande när jag är här i Skagen, men en liten reflektion måste det ändå få bli. Igår kväll gick jag ner för att titta på solnedgången vid havet, vilket är ett absolut måste här. Jag bor så till att havet är precis runt hörnet och solen går ner på den här sidan, så det blir ofta de mest fantastiska solnedgångar. Igår var det dock inte en vanlig solig kväll utan stora molnbankar tornade upp sig och lade sig som ett lågt lock över större delen av himlen. Dock lyste en strimma ljus igenom precis under molnen, nere vid horisonten. Det var helt fantastiskt vackert, på sitt eget sätt.

Det som slog mig var hur ensam jag var om att se skådespelet. Det var jag och fem till som stod där och lät oss förundras, och solnedgångsplatsen brukar vara rena rama folkmagneten vid den tidpunkten. Nu kom folk, spejade efter solen, konstaterade att de inte skulle få se någon fin solnedgång, vände på klacken och gick hem igen. En del stannade nog hemma redan från början efter att ha slängt en blick upp på den molniga himlen.

Jag tänker att vi människor missar mycket. Vi har en bestämd uppfattning om vad vi vill se och när verkligheten inte är som vi förväntar eller önskar oss, så slutar vi titta. I vår jakt på solen ser vi inte det vackra i de moln som skymmer den. Jag tänker att vi skulle se så mycket mer, och kanske undvika en hel del besvikelser, om vi såg och accepterade världen som den är lite oftare. Det finns skönhet att finna överallt om vi bara ser med öppna ögon. Magin finns överallt för den som söker den. Jag fann den igår kväll när solen gick ner bakom tunga moln, och ännu mer när jag i filosofiska tankar satt och betraktade havet efter att solen gått ner, när allting blev sådär blått. Du ser bänken jag satt på och utsikten jag hade på bilden. Nog var det väl vackert så säg…

En reaktion på “Magin finns överallt för den som söker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *