Lycka

Hjärtats vägKänslan av total lycka, som när det bubblar små, små champagnebubblor i ådrorna. Bubblor som stiger mot ytan, poppar runt, gör det omöjligt att inte le, bubblorna måste släppas ut. Så känner jag.  Idag. Precis just nu.  Tur att öronen tar emot, annars skulle ansiktet spricka mitt i itu av leendet!

Vad är det då som kan orsaka denna lycka, denna eufori? Har jag fått något? Har jag upplevt något? Har någon gjort något för mig? Nej. Det enda som hänt är att jag fattat ett litet beslut som följer mitt hjärtas röst. Beslut som leder till handling, som gör vägen möjlig att gå. Min väg. Och hjärtat jublar, själen sjunger, min belöning.  Det är så lätt, så oerhört lätt att känna lycka. Alla kan, jag, du, alla. Du har fått den gåvan. Den är din, den enda som kan ta den ifrån dig är du själv, om du väljer att inte använda den. Hjärtats röst är lyckans röst. Hjärtats väg är lyckans väg. Ett litet beslut, stänga en dörr – trycket släpper, andas fri luft. Öppna en ny dörr, den som hjärtat har nyckeln till – glädje, lycka, ljuv musik.

Känslan av att vara oövervinnerlig, att inget är omöjligt. Livet, livet och framtiden, ligger där framför mina fötter, i mina händer, jag smider min egen lycka. Oändlig frihet. Oändlig glädje.

Du har den, du också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *