Luften o Vinden

VindenLuften du andas, så självklar. Utan luft inget syre, inget liv. Utan luft hörs inga skratt, ingen gråt, ingen musik. Utan luft kan fåglarna inte flyga, fröna inte spridas. Luften finns omkring oss och gör livet möjligt. Luft, osynlig materia. Osynlig men självklar.

Du ser inte luften men du känner den. Du känner den när den är laddad med energi, när den rör sig, förflyttar sig. Vind är luft i rörelse. Vind är luft med energi. Den uppstår ur intet och rör sig över ofantliga avstånd.

Ombytlig är den, nyckfull, ändrar riktning som den behagar. Den låter sig inte fångas, inte tämjas, vinden är fri. Ibland är den svag som en bris, så svalkande len mot din kind. Ibland så stark, river upp hav och kröker din rygg. Vinden väcker din längtan när den för med sig dofter av främmande länder och ljud ifrån avlägsna platser. Vinden är generös med sin kraft.

Lyssna nu på dina andetag. Luft in, luft ut. Luft in, luft ut. Luft i rörelse, vind. Luften är ditt element, och du är den energi som sätter luften i rörelse. Du är vinden. Och som vinden är du fri att välja riktning, smeka eller kasta omkull. Du har den kraften, du är den kraften. I varje andetag. Vinden är du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *